Hírek

2014.10.20. 14:55

Képes összefoglaló a 10. Príma-díj átadó vendégeiről

A Bennfentes stábja is meghívást kapott a megyei Príma-díjak átadásának ceremóniájára a Weöres Sándor Színházba. A teátrum tágas aulájában fogadták a délutáni díjkiosztó gála meghívott vendégeit.

Kovács Ágnes

Néhány percre és egy közös kép kedvéért szívesen megálltak velünk beszélgetni hölgyek és urak egyaránt. Dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke és Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke együtt érkezett, csak néhány percük maradt a kezdésig. Fotók: Szendi Péter

Básthy Bélát, Kőszeg alpolgármesterét a színpadhoz közeli széksorok mellett állítottuk meg néhány percre. Tudható, elkötelezetten látogatja a kulturális rendezvényeket, ezen az estén azonban a sport kategória egyik jelöltjének, Karner Péter kőszegi birkózóedzőnek gratulált a színpadon.

Jó volt látni, ahogyan sorra érkeztek a városok polgármesterei. Az ajtó előtt állítottuk meg Kondora Istvánt, Sárvár első emberét, aki jókedvűen lépett be a színház épületébe. Maga is a kultúra követe, hiszen egész életét meghatározza a népzene és a néptánc szeretete. Erre az estére többen is érkeztek a városból, mi azt a pillanatot örökítettük meg, amikor dr. Szijártó Valéria jegyző társaságában megérkezik a polgármester.

Lapunk újságírója, Ölbei Lívia az ünnepséget követő fogadáson beszélget a Weöres Sándor Színház igazgatójával, Jordán Tamással. Kolléganőnk évtizedek óta meghatározó szerzője a lapnak. Elsősorban kulturális rendezvényekről tudósít. Szenvedélyes szeretet fűzi a város teátrumához, minden előadás születésénél ott van, vigyázó figyelmével kíséri útjára a darabot, egészen a premierig. Kritikáit országosan ismert szakfolyóiratok is közlik. Líviának ezúton is szeretettel gratulálunk a jelöléshez.

Vincze Csaba, a Westside Táncsport Egyesület vezetőjét is jelölték kultúra kategóriában. Csaba feleségével, Szárnyas Mónikával érkezett a rendezvényre. Saját bevallása szerint egyáltalán nem sejtette, hogy kedves táncosai meglepetésként külön erre az alkalomra készült koreográfiával lepik meg vezetőjüket. A közönség nagy csendben hallgatta a verset, figyelt a trombitaszóra és izgult a jelöltekért, de a zene ritmusára önfeledt tapsolásba kezdett mindenki a nézőtéren.

Mehlhoffer Tamás a Vas Népe digitális főszerkesztője és szerkesztőségi menedzsere az ünnepi gálaműsor után beszélgetett Szőnye Józseffel, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnökével. Szőnye úr szívesen mesélt az egy évtizeddel ezelőtt útjára indított kezdeményezésről.

Halmágyi Miklós, a Vas Népe lapigazgató-főszerkesztője nem véletlenül foglalt helyet az első sorban. Már a gála kezdetén köszöntötte a vendégeket és elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy már a kezdetekkor bábáskodhatott a nagyszerű kezdeményezés születésénél. A főszerkesztő hangsúlyozta: nagyon kis eltérést mutat az internetes szavazás, hiszen az első három helyezett között mindössze néhány százaléknyi különbségről számolhat be. A közönségdíjat Bedics Sándor tanár, egykori iskolaigazgató nyerte.

Patonay Imre kosaras legenda Huszár Gáborral, Szentgotthárd polgármesterével érkezett. Mint ismert, Patonay úr már kapott Príma-díjat sportpályafutása elismeréseként. A rendezvény előtt volt egy kis idejük a beszélgetésre, biztosan akadt közös témájuk, hiszen mindketten Körmendről származnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!