Hírek

2014.10.08. 19:25

Királyt koronáztak a tök napján

Ivánc - Tökéletesen jól érezték magukat az ellátottak az ivánci szociális otthon egész napos programján szerdán ezt ők maguk mondták a rendezvény zárásán.

Markó Petra

Az intézmény minden évben szüreti fesztivált tart, amikor is a társintézmények lakói és dolgozói felhőtlenül jól érzik magukat együtt. Mivel az idén nem volt jó a szőlőtermés, a vezetés úgy döntött, hogy az őrségben őshonos tök kultuszára építik a programjukat. Tették ezt azért is, mert az egyik helyi termelő biztosított a rendezvényhez szép számban tököket, valamint az otthon saját terméseit is felhasználták.

A nap fénypontja: Fritz Attila felszenteli a tökkirályt, Kalocsa Zsoltot. Fotó: Szabó Zsófia

Az ivánci sütőtökfesztiválra a megye minden pontjáról és minden társintézményéből érkeztek látogatók Acsádtól Hegyfalun keresztül Rumon át Szentgotthárdig. A délelőtti megnyitó után a résztvevők hétpróbázhattak, miközben kézműves foglalkozások zajlottak, készültek a töklámpások, az őszi dekorációk és a különböző termésfigurák.


Az ebéd és a kemencében sült sütőtök elfogyasztása után jelmezes felvonulás színesítette a programot. Ez idő alatt bemutatkoztak a résztvevő intézmények tökkirály jelöltjei, akik közül később megkoronázták a tökkirályt, de felsorakoztak a legszebb töklámpások is. Nem maradhatott ki a programok hosszú sorából a tökhajító verseny, a zene, a tánc, a vígadalom, ami mind segített abban, hogy a mindennapok problémái és gondjai egy időre feledésbe merüljenek.

A sütőtökfesztivál megszervezése nem kis feladattal járt, éppen ezért, és mert a dolgozók létszáma csekély, évente csak egyszer van ilyen program, de akkor kitesznek magukért. Az otthonban igyekezett mindenki maximálisat nyújtani, hogy az itt lakók és a társintézményből ide érkezők is jó élményekkel távozzanak. A látottak és az elmondottak alapján ez így is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!