Hírek

2014.10.11. 09:04

Önkormányzat 2014 - Tömegesen jelentkeztek be a faluba

Borgáta - Néhány hónap alatt több mint ötven százalékkal nőtt meg a választópolgárok száma a településen.

Simon Erzsébet

Október 2-án ülésezett a községben a Helyi Választási Bizottság, hogy megtárgyalják az egyik polgármesterjelölt által benyújtott választási kifogást. Komlósi Tamás bejelentése arról szólt, hogy helybeliként azt tapasztalta, a Borgáta közigazgatási területéhez tartozó Borgátafürdőn nyaralótulajdonnal rendelkező külföldi és magyar állampolgárok nagy számban jelentkeznek be állandó lakosként az üdülőjükbe vagy más ingatlanba. A független polgármesterjelölt azt feltételezi, hogy ezzel a választás eredményének rá nézve kedvezőtlen befolyásolása a cél.

Az elmúlt években pályázati támogatással és önkormányzati forrásból teljesen megújult az az épület, amely a polgármesteri irodának, orvosi rendelőnek, kultúrháznak és imateremnek is helyet ad. Fotó: Simon Erzsébet

A Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Balás Endre lapunknak korábban elmondta: az önkormányzati választás kitűzésének napja, 2014. július 23-a és 2014. szeptember 8-a között – ekkor frissült utoljára a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal népességnyilvántartása – 24 személy létesített állandó lakóhelyet Borgátafürdő területén. Hozzátette azt is: idén május 25-én, az európai parlamenti képviselők választásának napján 118, a kifogás benyújtásának napján, október 1-jén pedig 161 személy szerepelt a választási névjegyzéken. Október 8-án 181 választásra jogosult személyt regisztráltak.

Dr. Balás Endre érdeklődésünkre szombaton reggel azt közölte: a már lezárt választási névjegyzéken 183 választópolgár neve szerepel. Ez a szám 65-tel több, mint az európai parlamenti választások idején. Vasárnap tehát ennyien voksolhatnak a kis falu két polgármesterjelöltjére és a kilenc képviselő-jelöltre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!