Hírek

2014.10.18. 13:29

Sanzonok, táncdalok Meggie-től

Ha fellép valahol a neves és népszerű énekesnő, Horváth Meggie, nemcsak az adott település környékéről, hanem messzebbről is odautaznak a rajongók. A Dunántúl feltétlenül a „vonzáskörzete”, de időnként, főleg nyáron, jönnek barátok az ország másik feléből is.

Merklin Tímea

Meggie sikerének és népszerűségének titka:  nemcsak remekül énekel, zenét „szolgáltat”, hanem a barátságával is megajándékozza a hozzá közeledőket. Nem lebeg a felhőkben, nem adja a „celebet”, sőt minden ízével, porcikájával azt kommunikálja, hogy közülünk való, velünk van, csak épp most énekel, de pont nekünk csillogtatja a tehetségét, azért, hogy mi (a közönség) itt és most jól érezzük magunkat. Nem akar sztár lenni, mégis különleges, hangi adottságai és színpadi játékai emelik ki és fel, de koncerten kívül megengedi magának, hogy ugyanolyan hétköznapi nő legyen, mint bárki más. Azt is megengedi, hogy olyan ősznek lássák a haját, amilyen valójában. Évek óta nem festet, viszont a sok ősz szálról azt szokták gondolni, hogy melírozott a frizurája, mert annyira hihetetlen a fiatal, eleven archoz a valóság. Kevesen tudják, hogy habár legfeljebb kisgyerekes anyukának néznénk, és még csak 43 éves, Meggie már nagymama. Van kicsi fia, de van két felnőtt gyermeke is, és a nagylányának van egy kislánya, Emília, aki két és féléves.

Fotó: Zergi Borbála

Mikor a képtári jubileumi koncert (15 éves a Meggie – Géza duó) előtt az öltözőben meglátogatjuk, akkor is épp a szőke szopfos Emikét gyúrja, aki boldogan kacag a „nagyi” ölelésében.

- Nagyon örülök a „fiatal” nagymamaságnak – mondja –, így sokkal több időm adódik az unokámmal, és remélhetőleg majd az unokáimmal foglalkozni.

Meggie számtalan formációban énekelt, énekel. Peltzer Géza 15 évvel ezelőtt kereste meg, hogy francia sanzont kellene vele énekelni.

- A lányom sokat nevetett, míg én a nappaliban gyakoroltam a sanzonokat. Nem beszélek franciául azóta sem, de a szövegeket lefordíttattam, hogy tudjam, mit énekelek, a mondandó közvetítése hiteles legyen. Először egy dzsesszes-szwinges műsorral léptünk a közönség elé Gézával, utána jött létre a sanzon összeállítás. Feldolgoztunk magyar sanzonokat is a két világháború közti időszakból, így született a kuplé est. Aztán bővültünk más zenekari tagokkal, táncdalfesztiválos műsort készítettünk. Volt egy Acoustic nevű triónk, amelyben Géza gitározott. Vincze Attilával adtunk elő blues-os és beat-es zenéket.

Meggie szerint a siker abban mérhető, hogy a közönség az elmúlt 15 év alatt nem vesztette el az érdeklődését, sőt az emberek utazást is vállalnak a koncertekért.

Címkék#Meggie#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!