Hírek

2014.10.14. 16:55

Új arcok a városi közgyűlésben

Szombathely - Hatan a jobb-, hatan a baloldal képviselőjeként jutottak be - új emberként - a városi közgyűlésbe.

Simon Erzsébet

Ágh Ernő Péter (Fidesz-KDNP)

Két szenvedélye van: a város és a munkája. Hivatása évtizedek óta a vasúthoz köti, rengeteg emberrel találkozik, ismeri a helyiek örömeit, problémáit. A Szent Kvirin szalézi plébánia egyházközösségi elnökeként azon volt, hogy túllépve az egyházi kereteket, minél több szombathelyinek segítsen. Az elmúlt években felújították a Bethlen és a Hosszú utcát, több járdaszakasz is megújult, városi és állami támogatást kapott a sorokmajori közösségi ház, elkészült a sportpálya terve, rendbeteszik a Diófa utcai játszóteret.

 

 

Horváth Soma Ádám (MSZP)

Öt évig volt egy civil színházi egyesület rendezője és vezetője, azért szeretne tenni, hogy Szombathely ismét a kultúra magyar városa lehessen. Kereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozásában dolgozik. Több civil szervezetnek, így a Derkovits Városrészért Egyesületnek is tagja. Egy biztonságos és fejlődő lakótelepért kíván dolgozni. Szeretné újraindítani a Derkovits városőrséget. Úgy véli, teljes járda- és útfelújítási programra van szükség, összehangolva a vízelvezető csövek cseréjével. Évente egy, a házak közötti kis park felújítása is szerepel a terveiben.

 

 

Illés Károly (Fidesz-KDNP)

41 éves, közgazdász, két gyermeke van. 2010-ben a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatójává választották, ahol a fejlesztés, illetve a befektetések területén újabb ismeretekkel gyarapodott, sikereket ért el. Munkája mellett több szervezetben tevékenykedett, így a megyei súlyemelő szövetség elnökségi tagja, az AVUS Aligátor Vízilabda Utánpótlás SE elnökségi tagja.

 

 

Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP)

44 éves, építőmérnök, vízellátás, -kezelés szakmérnök, mérnök-közgazdász. Nős, egy fiúgyermek édesapja. 1988 óta dolgozik a Vasivíz ZRt.-nél, illetve annak jogelődjénél. 2005-től a fedett uszoda és termálfürdő vezetője. Beosztása széles rálátást ad különböző szakterületek átfogó megismeréséhez, és alkalma adódik szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére is.

 

 

Dr. Kecskés László István (Fidesz-KDNP)

Sebész, mellkassebész főorvos. 30 éve vezeti a Markusovszky kórház mellkassebészetét, amely irányításával országos hírnévre tett szert. Hazai és nemzetközi orvostársaságok vezetőségi tagjaként, országos mellkassebész szakfőorvosként széleskörű kitekintésre és vezetési tapasztalatra tett szert. A Rotary Club alapító tagja, majd elnökeként a közéletbe is bekapcsolódott. Az egészségügyi bizottság tagjaként ismeri a város egészségügyét, a gondokat is. A Szombathely Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke. 30 éve Oladon lakik, ott születtek ma már egyetemista gyermekei.

 

 

Kelemen Krisztián (DK)

A Joskar-Ola lakótelep képviselője. Szombathelyen született, 36 éves, vállalkozó, két gyermeke van. A munkában nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen, és a Joskar-Ola lakótelep fejlesztésében Pavelkovits László a példaképe. Egyik fő feladatának tartja a lakótelep rendbetételét, a járdák, a játszóterek, a padok és a volt Szent-Györgyi iskola épületének felújítását. Szeretné létrehozni a Joskar-Olán a városőrséget, mellyel jelentősen növelné a lakótelep közbiztonságát.

 

 

Koczka Tibor (Fidesz-KDNP)

52 éves, újságíró, 1984-ben a Vas Népe Szerkesztőségében kezdett, jelenleg a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője. 31 éve nős, három felnőtt gyermeke van. Élsportoló volt, ma is rendszeresen fut, kerékpározik. Azért szeretne tenni, hogy Szombathely az egészség, a szabadidősport és a kerékpárosok városa legyen. Herény, Kámon és a Minerva lakótelep lakóitól kapott bizalmat, hogy a városrész még élhetőbbé tételéért dolgozzon.

 

 

Kopcsándi József (MSZP Éljen Szombathely! Egyesület)

Jogi szakokleveles szakközgazdász, az Éljen Szombathely! Egyesület elnöke. Családjával 22 éve él a 6. sz. választókörzetben. Fontos vállalása a körzet utcáinak, tereinek, parkjainak felújítása, a bérlakásban élők helyzetének javítása, a közrend és nyugalom fokozott biztosítása. Nagy szakmai kihívásként gondol a lakókörzetben fellelhető foghíjak (volt Latex, valamint régi városi strand területe) hasznos beépítésére, emelve ezáltal a városi beruházások értékét, az aktív munkahelyek számának növelését.

 

 

Dr. Nemény András (MSZP)

A 13. sz. választókörzet képviselőjeként a Gyebrovszki János által végzett egyesületi és társadalmi munkát kívánja folytatni. Tervei között szerepel az összes buszmegálló befedése, a Jászai Mari utcai Szova-telephely zajmentesítése.

 

 

Sátory Károly (Fidesz-KDNP)

A 2007-ben megalapított Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola igazgatója. Vezetésével az iskola a város elismert oktatási intézménye lett, amely az elmúlt évben művészeti tagozattal bővült. A közéleti munkát, ahogy a jelenlegi munkáját is, szolgálatnak tekinti, amelyet kellő empátiával és alázattal végez. A város fejlődéséért szeretne többet dolgozni.


 

 

Szuhai Viktor (DK)

Egykori hivatásos katona, vegyésztechnikus, 30 éve Szombathelyen él, jelenleg a családi vállalakozásában dolgozik. Nős, egy 16 éves fia van. Listáról került be a közgyűlésbe, nincs konkrét körzete. A város és a szombathelyi emberek érdekeinek szem előtt tartásával igyekszik akadálymentessé tenni a baloldali és civil összefogás közgyűlésbeli munkáját.


 

 

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely! Egyesület)

Gyöngyöshermánban él több mint 10 éve. Nős, négy gyermek édesapja. Munkája egy része néhány éve Ausztriához köti, emellett itthon NB I-es kosárlabda játékvezetőként tevékenykedik. Megoldja a déli városrész kerékpárúthálózatának kiépítését, összekötését a város meglévő szakaszaival, illetve a Tanakajd felé megépített részekkel. Lehetővé teszi, hogy ha bárki a saját idejét és energiáját a lakóháza előtti közterület megszépítésére fordítja, akkor ezt a város anyagilag támogassa.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!