Hírek

2014.11.25. 12:15

30 éve írta a Vas Népe: Új utat avattak Bük-fürdőn

Bük-fürdő - Tegnap délután Farkas Antal, a megyei tanács vb műszaki osztályának a vezetője átadta rendeltetésének a Bük-fürdőt Lóccsal összekötő új közutat.

Kelemen Attila

Az avatóünnepségen megjelent dr. Bors Zoltán, a megyei tanács elnöke, dr. Szele Ferenc, a megyei tanács általános elnökhelyettese és Pál Zoltán, az Országos Közúti Főigazgatóság beruházási főmérnöke. A Szombathelyi Közúti Igazgatóság egy év alatt építette ki az útszakaszt, amely meggyorsítja a közlekedést Sopron irányába.

Az első autók az új 3 kilométer 300 méter hosszú útszakaszon. Fotó: VN-archív

Pályázat útján nyerték el a szükséges beruházási összeg nagy részét. A Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium, három termelőszövetkezet és a megyei tanács állta az építési költségeket.  A több mint 20 millió forintból sikerült megvalósítani a csapadékelvezetést is. Dr. Bors Zoltán átvágta a nemzeti színű szalagot és megindulhatott a közlekedés, a jó minőségű 3 kilométer 300 méter hosszú új útszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!