Hírek

2014.11.14. 15:00

Ellenőrizzük az autónkat a tél beállta előtt!

A téli időszakban nagyobb megterhelésnek vannak kitéve az autók az utakon. Még a nagy hideg előtt érdemes ellenőrizni a gépkocsikat – erre hívták fel a figyelmet a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége által szervezett díjmentes közlekedésbiztonsági nyílt napon.

 

Fotók: Médiaközpont

A szakemberek a fékek és a lengéscsillapítók ellenőrzése után megnézték a futóművet, majd kipróbálták a fényszórókat és bemérték az ablakmosó folyadékot. Kívül-belül átnézték az autókat a Közlekedési Felügyelőség által szervezett nyílt napon. Előzetes regisztráció után fogadták a gépjármű-tulajdonosokat. Igény esetén a gépjárművek műszaki vizsgáját is megtartották. A jelentkezők háromnegyede élt ezzel a lehetőséggel.

A vizsgától függetlenül a tél közeledtével tanácsos ellenőrizni az akkumulátor- és a gumiabroncsok állapotát, valamint a hűtőfolyadék fagyállóképességét is. Bármelyik autószervizben elvégzik ezeket a vizsgálatokat. Aki teheti, a gumitömítéseket és a zsanérokat is ellenőrizze, valamint mindig legyen hólapát és meleg takaró a kocsiban – mondják a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!