Hírek

2014.11.28. 16:19

Kilenc napja semmit nem tudni Papp Lászlóról

Pénteken ismét kutyákkal keresték az eltűnt férfit, de nem találták meg. Szombaton a Vas megyei polgárőrök lovasaival kiegészülve próbálnak a nyomára bukkanni Papp Lászlónak.

Budai Dávid

Kilenc nap telt el Papp László eltűnése óta, de ma sem jártak sikerrel a kutatócsoportok. Ahogyan már korábban írtuk, minden nap keresik az eltűnt férfit, csütörtökön mintegy kétszázan vettek részt a kutatásban.

Pénteken a Borostyánkő mentőcsoport dr. Fügedi Balázs vezetésével, az eltűnt Papp László családtagjaival és a két keresésre kiképzett kutyával, Mangóval és Lizzyvel indultak újra megkeresni a férfit, de ma sem jártak eredménnyel. Karvalics Zoltán, Nádasd polgármestere ma délután elmondta, holnap ismét elindulnak keresni Papp Lászlót a Vas megyei polgárőrök segítségével, akik lovon folytatják a kutatást. A tíz fő lovas polgárőrt Horváth János fogja irányítani, aki a Körmendi Batthyány Lovasbandérium vezetője és kiváló helyismerettel rendelkezik.

Karvalics Zoltán kérdésünkre elmondta, azt valószínűsítik, hogy az eltűnt Papp László nincs az eddig átvizsgált területen, hiszen a kétszáz ember teljesen átfésülte az erdőt, ezért a polgárőrök szombaton szélesítik a kutatási kört. Amennyiben most sem járnak eredménnyel a kutatások, elképzelhető, hogy a miskolci Spider Mentőcsoport is bekapcsolódik a keresésbe. A csoport állományába tartozott Mancs, az életmentő kutya, aki aktív működése alatt sok mentőakcióban vett részt. A polgármester azonban hozzátette, még folynak a tárgyalások a miskolciak részvételéről, biztosat egyelőre nem tud mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!