Hírek

2014.11.26. 14:33

Lemondott Szombathely jegyzője (frissítve)

Váratlanul mondott le dr. Gaál Róbert, Szombathely Város jegyzője, azonban a hozzánk eljutott információk szerint már a választások előtt fontolgatta, hogy távozik.

Cseszkó Tamás

Szűkszavú közleményben tudatta a szombathelyi önkormányzat, szerdai nappal lemondott dr. Gaál Róbert, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője. Mint írják, a lemondást dr. Puskás Tivadar polgármester elfogadta, a jegyzői feladatok ellátásával az új jegyző kinevezéséig dr. Károlyi Ákos aljegyzőt bízta meg. Dr. Gaál Róbertet 2011-ben nevezték ki a hivatal élére, a baloldal akkor hevesen tiltakozott, többek között azt kifogásolva, hogy nincsen szakvizsgája.

A jegyző neve pár nappal ezelőtt is előkerült, akkor a szocialisták jelentették be, hogy harminc városházi alkalmazott híváslistáját kérte ki egy hivatali alkalmazott dr. Gaál Róbert utasítására. A baloldal már akkor tudni vélte, hogy a jegyző azért nem vett részt közgyűlésen, mert az ügy az állásába kerülhet. Dr. Puskás Tivadar polgármester akkor úgy nyilatkozott, a jegyző szabadságon van, csütörtökön áll újra munkába.

Információink szerint dr. Gaál Róbert már jóval korábban is fontolgatta lemondását, az ügy hátteréről azonban a városházához közel álló források sem tudtak konkrétabbat mondani. – Elképzelhető, hogy más területen ajánlottak neki feladatot, ezért a távozása – mondta egy, a rendszer működését belülről ismerő forrásunk. Többeket is megkérdeztünk, akik határozottan cáfolták, hogy a városvezetés és a jegyző konfliktusba kerültek volna egymással, ugyanakkor sokan hozzátették, a most megbízott Károlyi Ákos, aki aljegyzői kinevezése előtt a szociális osztály osztályvezetőjeként dolgozott, és a hivatalt érintő számos operatív ügy tartozott már korábban is hozzá. –Kiváló szakember, aki egészen biztosan jól fogja ellátni a feladatokat, amíg nem találnak új jegyzőt- mondta forrásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!