Hírek

2014.11.10. 19:01

Már nem sokáig okoz gondot az áradás Körmend északi városrészében

Körmend - A korábbi években elkerülték a természeti katasztrófák Körmendet, idén azonban komoly feladatot jelentett a Rába áradása és a belvíz is. A város északi része többször is víz alá került.

Markó Petra

Szeptember elején jelentkezett először a probléma, amikor egy kiadósabb esőzés után homokzsákokkal kellett a lakóházakat megvédeni a Hunyadi utcában az Egyházasrádóc és Harasztifalu felől zúduló nagy mennyiségű csapadéktól. Az, hogy nem történt komolyabb gond, csak a helyi lakosság példaértékű összefogásának volt köszönhető.

Víz alatt a kert, mutatja Ancsin László a legutóbbi áradás után. Fotó: Szendi Péter

– Az özönvízszerű esők miatt Körmend északi területei komoly veszélyben vannak. A probléma megoldására az önkormányzat most hosszú távú feladatokat határozott meg – tudtuk meg Bebes Istvántól, Körmend polgármesterétől.

Az elmúlt hónapokban az övárok nem tudta elvezetni azt a vízmennyiséget, ami a környező települések felől zúdult Körmendre. A szintproblémák kezelésére egy nyúlgátat szeretnének építeni, és az árok kitisztításáról is gondoskodnak. Az azonnal elvégzendő feladatok mellett hosszú távú megoldást is keresnek, hogy ne csak egy levezető árok segítse a víz elfolyását. Ahhoz, hogy a Hunyadi utcában és a Képúti-ligetben élők teljesen biztonságban legyenek, állandó szintemelés szükséges.

A katasztrófavédelemmel és a vízügyi igazgatósággal együttműködve a munka a napokban elkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!