Hírek

2014.11.18. 17:50

Nem lopott, de ráfázott

Vasegerszeg - Édesanyja szerint nem lopott fát a 16 éves Kovács Ákos, a rendőrök mégis meggyanúsították.

Lisztmayer Zsófia

Kovácsné Kiss Andrea, Ákos édesanyja azért keresett fel minket, hogy megossza velünk az egy hónappal korábban történteket. A szülők, valamint a fiú testvére fogadott minket takaros családi házukban. Ákos nem szeretett volna személyesen jelen lenni a beszélgetésen. Családja elmondása szerint a fiú nagyon becsületes és szorgalmas. Nagypapájánál még állatokat is tart, amelyeket egyedül gondoz.

Október 11-én a kora esti órákban Ákos az egyik barátjával szeretett volna kukoricát lécskálni. Egy kis kullóval indultak el azon a keddi napon az erdőn keresztül a kukoricásba, hogy a kombájn által elhagyott csöveket összeszedjék. Miután visszafordultak, rendőrökkel találták magukat szembe.

Kovács Győző, és felesége Andrea, valamint a család kutyusa, Csoki mutatta meg nekünk a kullót, mely méretéből kifolyólag aligha alkalmas arra, hogy lopott fát szállítsanak benne
Fotó: Szendi Péter

Amikor kiértek a kukoricaföldre, látták, hogy a tengerit még nem aratták le, ezért visszafordultak. Ekkor vették észre, hogy két rendőr közeledik feléjük. Mikor odaértek a fiúkhoz, megkérdezték tőlük, mit csinálnak ott, mert bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy éppen fát lop valaki. A kullóban természetesen nem volt fa, mert nem lopási céllal indultak el otthonról. A fiúk szerint az egyik rendőr azt mondta nekik: az egyetlen szerencséjük az, hogy nincs náluk fa, mert különben a földbe döngölné őket mondta el a fiú édesanyja.

Miután Ákos elmesélte a történteket, a szülők elmentek a rendőrségre, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan. Az egyik rendőr azt mondta nekik, nem igaz, amit a fiúk mondtak, állításukat be is kellene bizonyítani.

- Próbáltuk megtudni a rendőröktől, hogy miért gyanúsítják a 16 éves fiunkat. Már egy ideje vitatkoztunk velük, amikor a polgármester is megjelent. Ő azt mondta, hogy a fiatalok magánterületen tartózkodtak, amikor a rendőrökkel találkoztak. De kérdem én, vajon mióta számít egy focipálya magánterületnek? Ha helyesek az információink, akkor többször érkezett bejelentés azzal kapcsolatban, hogy fát lopunk. Az rendben van, hogy vannak haragosaink, mert mindenkinek vannak. De azzal már nehezebb megbékélnem, hogy a történtek óta a fiam retteg - tette hozzá Kovácsné Kiss Andrea.

A 16 éves Ákost telefonon sikerült elérnünk, aki a történtekkel kapcsolatban elmondta, hogy eléggé megviselték a múlt hónapban történtek.


Kovács Győző, Ákos édesapja biztos benne, hogy a fia azon az éjszakán nem tett semmi rosszat
Fotó: Szendi Péter

- Nem értem, hogy miért volt erre a hercehurcára szükség, szerintem nem érdemeltem meg. A szüleim és a nagypapám segítettek abban, hogy mihamarabb fel tudjam dolgozni a történteket - mondta el.

Kovácsné Kiss Andrea hozzátette, hogy már csillapodott benne a düh, de muszáj volt valamit tennie.

- Sérelem ért minket, és a rendőrség részéről csúnya volt ez a megoldás. Amit most elmondtam, az így is történt. Ezért nincs is mitől félnünk. Nem is értem, miért lopnánk fát, amikor nem vagyunk rászorulva. Édesapám erdőrészéből, szükség esetén, tudnánk fát kérni - hangsúlyozta az édesanya.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy nincsen folyamatban eljárás az üggyel kapcsolatban, éppen ezért nem tud több információval szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!