Hírek

2014.11.21. 09:11

Csecsemőrablás - Vádat emelt az ügyészség

A Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 38 éves nővel és 31 éves férfival szemben, akik idén júliusban elloptak egy újszülött kislányt a megyei kórházból.

Simon Erzsébet

A vasi kriminalisztika történetében példátlan eset történt idén július 9-én a megyei Markusovszky kórházban. Aznap a délelőtti órákban többszöri előzetes terepszemlét követően C. O. Klára és P-K. Zoltán bement a kórház szülészeti osztályára, ahol ismét felmérték a terepet. Délután negyed 5 körül a 38 éves nő és 31 esztendős unokaöccse újfent meglátogatta az osztályt, és amikor azt senki sem látta, a nő magához vett egy előző nap született kislányt, Hédit. A vád szerint a szülészeti osztály lépcsőházában - amíg magára öltötte az otthonról hozott köpenyt – az elsőrendű vádlott C. O. Klára átadta a csecsemőt a másodrendű vádlott férfinek. Majd miután az asszony visszavette a gyermeket, P-K. Zoltán elfutott a helyszínről.

A nő az újszülöttet a Szombathely, Váci Mihály utcában lévő lakásába vitte, ahol a nyomozó hatóság tagjai este háromnegyed hat körül megtalálták és a kórházba visszaszállították.

A Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 22 éves nővel szemben is, aki idén júniusban és júliusban ugyancsak többször járt terepszemlén a szülészeti osztályon az első- és másodrendű vádlottal. Neki P-K. Zoltán készített hamis, egyszerűsített tanulói munkaszerződést, és ennek felhasználásával jelentkezett a szülészeti osztályon munkavégzésre július 1-jén. Miután a gyakorlati tevékenységet folytató tanulókért felelős koordinátor a munkaszerződést furcsának találta, a harmadrendű vádlottat elküldte azzal, hogy másnap menjen vissza. A fiatal nő azonban ezt követően közölte C. O. Klárával és P-K. Zoltánnal, hogy a továbbiakban nem vesz részt a bűncselekményben, és a kórházban munkára sem jelentkezett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint családi jogállás megsértése bűntettének kísérletével, az ugyancsak előzetes letartóztatásban lévő másodrendű vádlottat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint családi jogállás megsértése bűntettének kísérletével, továbbá felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A szabadlábon lévő harmadrendű vádlott terhére hamis magánokirat felhasználásának vétségét róják. Az első- és másodrendű vádlottra börtönben letöltendő szabadságvesztést, míg a harmadrendű vádlottra pénzbüntetés kiszabását kérte az ügyészség – tudatta lapunkkal dr. Simon József Vas megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!