Hírek

2014.12.14. 18:15

A speciális mentők kutyákkal keresték a három hete eltűnt nádasdi férfit, de nem találták

Nádasd, Körmend - A Lehóczki László vezetésével működő miskolci Spider mentőcsoport és a Kunhegyesi Tibor és Fügedi Balázs irányításával dolgozó Vas megyei mentőkutyás csoport szombaton és vasárnap közösen kutatott Nádasd környékén a több mint három hete eltűnt idős férfi, Papp László után.

Unger Tamás

A miskolciak  - akiket a hozzátartozók és a nádasdi polgármester hívtak - már pénteken éjszaka elindultak Miskolcról, hogy szombaton  korán reggel megkezdhessék a kutatást, immár a vasi kutyás "alakulattal" kiegészülve. Lehóczki Lászlótól megtudtuk, hogy szombaton reggeltől sötétedésig szárazföldi keresést végeztek, vasárnap azonban a köd, valamint a további informatív adatok hiánya miatt felhagytak a szárazföldi kutatással, és a Rába körmendi szakaszán speciális mentőkutyáik segítségével folytatták akciójukat.

Az eltűnt férfit sajnos nem találták meg. A Vas megyei mentőkutyás csoport vezetői elmondták, hogy a keresés során kizártak olyan területeket, ahol az eltűnt egészen biztosan nem lehet, illetve olyan területeket is átkutattak, ahova eddig - speciális felszerelések nélkül - nem jutottak el a keresők. Elmondták továbbá, hogy a keresést csak újabb információk birtokában érdemes folytatni, és amint ilyenek felmerülnek, azonnal készen állnak a bevetésre. A miskolci csoport vezetője is megerősítette, hogy - a vasiakkal kialakított együttműködés keretében - újabb érdemi információk esetén ők is szívesen állnak rendelkezésre, és folytatják a kutatást.

Kapcsolódó cikkek:

Továbbra sem találják az eltűnt férfit, pedig az egész területet átfésülték

Kutyákkal keresik tovább csütörtök délután az eltűnt nádasdi férfit - részletes személyleírás és fotó cikkünkben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!