Hírek

2014.12.07. 17:49

Húsz napja nincs nyom - Nem adják fel Papp László keresését a kutatók

Nádasd – Máshol kell keresni az eltűnt férfit, mivel szinte biztos, hogy nincs az eddig átvizsgált területen.

Budai Dávid

Kunhegyesi Tibortól, a Kutyás Univerzum vezetőjétől megtudtuk, hogy az elmúlt héten nem keresték Papp Lászlót a Borostyánkő Mentőcsoport kutyás keresői. A korábbi tervekkel ellentétben a miskolci Spider Mentőcsoport az elmúlt hétvégén nem tudott eljönni, viszont a következő hétvégén számítanak a segítségükre.

Kunhegyesi Tibor hangsúlyozta: a keresést nem adták fel, de a továbblépéshez az adatok egyeztetésére van szükség. Az eddig átvizsgált területeket már négyszer-ötször átfésülték a különböző kutatócsoportok, így szinte biztosan kijelenthető, hogy nem ott van az eltűnt férfi.

Eddig Papp László mobiltelefonjának adatai, egy szemtanú és a gombászás helye alapján határozták meg a kutatási területet. Most azt várják, hogy a nyomozati munka során felmerülnek-e olyan adatok, amelyek a keresés új irányát megszabhatnák, a legfontosabb, hogy a keresőcsapatok egyeztessenek a hatóságokkal. Kunhegyesi Tibor bízik benne, hogy lesz olyan új információ, ami alapján új területeken folytathatják a kutatást.

Papp Lászlónak november 19-én veszett nyoma, amikor gombászás közben eltévedt, aznap este még hazatelefonált feleségének, azóta semmi hír nincs róla. Az eltűnt nádasdi férfit heteken át több százan keresték, köztük rendőrök, polgárőrök, lovasok, búvárok és kutyás felderítők is. A kutatási területet az elmúlt hetek során folyamatosan bővítették, még a Csörnöc patak medrét is átkutatták, de nem találták meg a húsz nappal ezelőtt eltűnt férfit.

Kapcsolódó cikkek:

Továbbra sem találják az eltűnt férfit, pedig az egész területet átfésülték

Kutyákkal keresik tovább csütörtök délután az eltűnt nádasdi férfit - részletes személyleírás és fotó cikkünkben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!