Hírek

2014.12.20. 14:46

Kovács Ferenc vizsgára készül - a korábbi megyei elnök februártól müncheni diplomata lesz

Szombathely - Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés korábbi elnöke megerősítette a hírt, mely szerint a jövőben Münchenben diplomataként tevékenykedik majd.

Nagy Ildikó

Magyarország müncheni főkonzulátusán nemzetpolitikai konzulként a Németországban élő magyarokkal való kapcsolattartás és ügyintézés lesz a feladata jövő év februárjától.

Mint azt kérdésünkre elmondta, szorgalmasan készül az új feladatra:  külügyi alapismeretekből a héten már sikeres vizsgát tett, az anyakönyvi és közjegyzői alapismereteket is tartalmazó konzuli vizsga azonban még hátra van. Ezen kívül intenzíven tanulja a német nyelvet, amit feltehetően a családban is tud gyakorolni, hiszen egyik lánya Németországban él, a fia pedig Ausztriában dolgozik.

Németország egyébként nem lesz ismeretlen terep számára, hiszen megyei közgyűlési elnökként gyakran megfordult a Baden-Württemberg tartományban lévő Neckar-Odenwald járásban, amellyel jó kapcsolatot ápol a megye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!