Hírek

2014.12.02. 16:20

Országos versenyen is remekül szerepeltek a vasi versmondó diákok

Ikervár, Budapest - Kiválóan szerepeltek a Vas megyei versmondók Budapesten, a legjobbak gáláján , amelyről két ikervári és egy szombathelyi diák is arany, illetve ezüst minősítéssel tért haza.

Pásti József

Az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház által hetedik éve megrendezett Ikervári Versünnep egyben a Regösök húrján országos vers- és prózamondó verseny regionális döntője, válogatója is. A térség szinte egyetlen versmondó versenye, ahonnét a legjobbak számára egyenes út vezet az országos döntőbe.

Az ikervári Bíró Stefániát és Hegedűs Natáliát felkészítő tanáruk, Pástiné B. Gabriella is elkísérte a verseny országos döntőjére. Fotó: Pásti József

Ebben az évben az 5-6. osztályos kategóriában hárman kerültek a Magyar Versmondók Egyesülete által szervezett és a TEMI Fővárosi Művelődési Házban lebonyolított döntőbe. Wiegmann Alfréd versszínházi alelnök a Szkéné Színház igazgatója, zsűrielnök a „legjobbak gálájának" nevezte a rendezvényt, amelyre határon innen és túlról több mint 90 gyermek érkezett. A vasi versmondók és felkészítőik elégedetten térhettek haza, hiszen Bíró Stefánia ezüst, Hegedüs Natália arany minősítést kapott. Mindketten az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola tanulói, akiket Pástiné B. Gabriella készített fel a versenyre. A szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola diákja, Petovári Lilla – Stefanicsné Bőhm Katalin tanítványa – arany minősítést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!