Hírek

2014.12.05. 19:45

Szán helyett lovashintón érkezett a Mikulás

Aki jól viselkedett, már megkapta az ajándékát a Mikulástól. A nagyszakállúnak pénteken nehéz napja volt: sok helyen járt, volt, ahova államtitkári kísérettel érkezett.

Varga Nóra

Rengeteg gyermek gyűlt össze a csepregi Promenádon, miután megtudták, a Mikulás idén is meglátogatja a kisvárost. Dallal, verssel készültek, és persze nem maradtak ajándék nélkül sem. A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és a Területi Gyermekgondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálata tizedik alkalommal rendezte meg progamját, amelyen személyesen beszélgethettek a helyi gyerekek a nagyszakállúval. Nem sokkal öt óra után begördült egy lovashintó, a gyerekek pedig tátott szájjal figyelték, ahogy a Mikulás és krampuszai birtokba veszik a Fő teret. Azok, akik mondókával, verssel vagy énekkel kedveskedtek a Mikulásnak, apró ajándékot, cukorkát és csokoládét kaptak. Nem egyedül érkeztem, itt vannak a krampuszaim is, akik forró teával és forralt borral kedveskednek minden jelenlevőnek mondta el a Vas Népének a Mikulás, hozzátéve, hogy ő is előfizetője és nagy rajongója napilapunknak, sőt, már a digitális változatra is előfizetett. Segítő támogatóknak köszönhetően csaknem száz gyermekhez visszük el a Mikulást, a Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat által javasolt jó gyerekeket hívtuk meg az iskolába, igyekszünk örömöt csempészni az ünnepbe mondta Vlasich Krisztián polgármester, aki már megválasztása előtt is egyik főszervezője volt az akciónak.

A csepregi Promenádon is járt a nagyszakállú

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő feleségével, Klárával együtt kétszáz Mikulás csomaggal ajándékozta meg két körmendi és a telekesi óvoda kicsinyeit tegnap. Az államtitkár aki köztudottan több hangszeren is játszik meglepetésként szájharmonika-muzsikával is megörvendeztette a kisgyerekeket.

Gyöngyösfaluban Geröly Zoltán vitte házról házra a Mikulást

Gyöngyösfaluban lovashintón érkezett a Mikulás: Geröly Zoltán fogathajtó csapatával (a Mikulás-jelmezt öltő Darányi Valterrel, Móricz Tibor krampusszal, a manókként segédkező Gerölyné Márton Gabriellával és Illyés Krisztával) tegnap tizenöt család otthonába kopogtatott be a gyerekek nagy örömére.

Süle Noel és Kiss Benjamin a szombathelyi Fő téren mondtak verset a Mikulásnak

A Mikulás Szombathelyen is tiszteletét tette: már telve volt a Fő tér gyerekekkel és szülőkkel, Vitéz László éppen elnáspángolta az ördögöt, amikor végre a sok éneklés és verselés után megérkezett. Mivel sok gyereket kellett még meglátogatnia, nem időzött sokáig a téren. A színpadon Süle Noel és Kiss Benjamin voltak olyan bátrak, hogy énekeltek, verset mondtak a Mikulásnak.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!