Hírek

2015.01.29. 16:50

Hegyhátsálon láttuk élőben a világhírű összetört Lamborghinit – Külföldről is a csodájára járnak a roncsnak

Horváth Tibor annak az autóbontónak a tulajdonosa, ahol jelenleg a méregdrága luxusautó roncsai találhatóak.

Szendi Péter

Az esetről pár napja beszámoltunk, most a hegyhátsáli férfi elmondta, hogy a Lamborghini Huracán típusú gépjárművet tavaly kezdték gyártani. Ideje spórolnia annak, aki ilyen típusú gépjárműre vágyik, a luxusautó ugyanis minimum hatvanmillió forintba kerül, de akár kilencvenmilliót is kiadhatunk érte, ha több extrára vágyunk. A felröppent információkkal szemben azonban nem Horváth Tibor vezette az M3-as autópályán összetört autót.

Abban viszont nincs tévedés, hogy magyar sofőr okozta az első Lamborghini Huracán vesztét: ebben tehát mi vezetjük a világranglistát.

– Ennek a roncsnak eszmei értéke van, már többen akartak belőle alkatrészeket megvenni. Környezetvédelmi szolgáltatást is végzünk, vagyis hatósági jogkörrel autókat vonunk ki a forgalomból. Ezt a járművet is mi vontuk ki a forgalomból egy prágai cég megbízásából. Felkértek, hogy állítsuk ki róla a bontási átvételi igazolványt. Ezután tulajdonjogot szereztünk a roncsokra .

A roncs nem kerül a méhtelepre vagy a zúzdába. Bizonyos alkatrészei újrahasznosíthatóak, mint például a katalizátor is.

– Szét fogjuk szedni a motort, a belseje biztosan működőképes. Tudni kell, hogy a tízhengeres motor Audi gyártmány, ugyanis a cég megvette a Lamborghinit. Míg azonban az előzőben 4-500 lóerő, utóbbiban 610 lóerő, állandó összekerékhajtás és hétfokozatú automata váltó található.

Horváth Tibor hozzátette: a magyar utak minősége nem teszi lehetővé, hogy 336 kilométer per órás sebességgel száguldozzanak rajtuk.

– Szerencsére a balesetben a két utas nem sérült meg súlyosabban. Azért vettem át a roncsokat, mert nem gyakran van esélye az embernek arra, hogy Lamborghini-tulajdonossá váljon.

– Sokan szeretnék látni a roncsokat, leginkább autószerelők a szomszédos megyékből, de külföldi szervizekből is jöttek már hozzám. Többen kérték, hogy küldjek róla fényképet vagy valamilyen ereklyéket – tudtuk meg Horváth Tibortól.

Annak, aki kedvet érez a luxusautó beszerzésére, nem is kell olyan messzire utaznia: Bécsben kapni az összetört modell ép változatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!