Hírek

2015.01.22. 11:36

Hende Csaba: mindenki visszakapja a pénzét

Mindenki, aki korábban megvásárolta a Szombathely-Szeleste közötti útszakaszra, a megyematricát visszakapja a pénzét, és sem büntetést, sem eljárási díjat nem kell senkinek fizetni - hangsúlyozta a Vas Népének adott exkluzív nyilatkozatában dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

- Méltányos és igazságos döntést hozott Orbán Viktor miniszterelnök úr a kormány tegnapi ülésén - értékelte Hende Csaba az intézkedést, amely szerint senkinek nem kell fizetnie a M86-os út használatért addig, amíg el nem készül Győrig a négysávos útszakasz. Ez a tervek szerint jövő ősszel valósulna meg.

Hende Csaba köszönetet mondott dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely polgármesterének, valamint Ágh Péternek, észak Vas megye országgyűlési képviselőjének, akik sokat segítettek neki az egyeztetési folyamatokban. - Velük közösen sikerült megértetnünk, hogy az intézkedés méltányos és helyes. Ágh Péter és dr. Puskás Tivadar a miniszterelnöknek írt levelükben fogalmaztak meg szakmai érveket, Puskás Tivadar pedig elkísért az egyeztetésre is, amelyet a döntéshozó Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel folytattunk. Minden jó,  ha jó a vége, olyan megoldás született, mely a térség érdekeit szolgálja - húzta alá a képviselő, hozzátéve, hogy a legfontosabb az, hogy garantáltan megépül a régóta várt út.

Hende Csaba kérdésünkre elmondta: mindenki, aki korábban megvásárolta a Szombathely-Szeleste közötti útszakaszra a megyematricát visszakapja a pénzét, és sem büntetést, sem eljárási díjat nem kell fizetnie senkinek. A részleteket Seszták Miklós fejlesztési miniszter dolgozza majd ki.

Hende Csaba szólt a megyei matrica előnyeiről is. Mint mondta, aki rendszeresen Budapestre utazott autópályák igénybevételével, 42 ezer forintot fizetett az éves autópálya matricáért. A mostani döntés következtében három megyematricát kell megvásárolnia annak, aki Győrtől Budapestig az M1-es autópályán közlekedik, ami évente 15 ezer forintba kerül, és ezért a pénzért az egész Pest megyei hálózatot is igénybe lehet venni. - Abban a pillanatban, ahogy megépül a Szombathely-Győr közötti korábban csak ígérgetett, az Orbán-kormány által több, mint száz milliárd forintból megvalósuló négysávos autópálya, további 5 ezer forintért lehet venni Vas megye matricát, így akkor évi 20 ezer forintba kerül majd eljutni Budapestre végig négysávos úton, két óra alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!