Hírek

2015.01.02. 17:10

KRESZ-vizsga: új év, új kérdések

KRESZ-vizsgához bővített kérdésbank: ez is az új év változásai közé tartozik. Akik januárban vizsgáznak, már a tartalmában is megújult vizsgalapot kell kitölteniük.

Ölbei Lívia

A megújított vizsga révén, legalábbis a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal szándékai szerint, a friss jogosítvánnyal rendelkezők valóban széles körű, alapos közlekedési ismeretek birtokában, felkészülten kerülnek ki a forgalomba. Ezáltal pedig hosszú távon növekszik a közlekedés-biztonság is. Az érvényben lévő uniós célkitűzés értelmében az elkövetkezendő hat évben 50 százalékkal csökkenteni kell a közúti balesetek számát.

Bővült a kérdés-adatbank, lehet a vizsgára gyakorolni. Fotó: Unger Tamás

A KRESZ-vizsga követelményei és feltételei egyébként nem változnak. A megújulás lényege, hogy január 12-étől a korábbinál sokkal több kérdést tartalmazó adatbank „dobja ki" az aktuális vizsgafeladatokat. A kérdések tartalmi megújulása pedig arra utal, hogy a feladatsor is halad a korral, figyelembe véve a KRESZ-szabályok és technológia változásait. A kérdésbank fejlesztésében autósiskolák is részt vettek.

Szabó Miklós oktató és Csóka Krisztina tanuló. A tananyag se a gyakorlatban, se elméletben nem változik, csak több a kérdés. Fotó: VN archív

Aki pedig az elméleti vizsga előtt – vagy csak gyakorló közlekedőként – tesztelni szeretné az ismereteit, az edukresz.hu/vizsgakerdesek honlapon megteheti; nem csak B kategóriában. Alkalmi szakértőink egybehangzóan állítják, hogy az egyszerűbb kérdésekkel nyitó, aztán bonyolultabb problémákat is fölvető feladatsorok megoldhatók. Biztonságos közlekedést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!