Hírek

2015.01.21. 19:55

Nem lesz fizetős az M86-os?

A Népszabadság kormányközeli forrásra hivatkozva úgy tudja, a kormány elfogadta Hende Csabának, a honvédelmi tárca vezetőjének kezdeményezését, hogy ne kelljen útdíjat fizetni a M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszán. A kormány úgy támogatta, hogy legyen ingyenes ezen szakasz használata, amíg el nem éri az autópályát.

Cseszkó Tamás

A lapnak a forrás azt is elmondta, vita volt az M9-esről, és az M8-asről is, és végül a kormányülésen arra jutottak: ezen szakaszok díjmentesek lesznek mindaddig, amíg el nem érik az M5-ös, illetve M6-os autópályát.

- Fontos bejelentés várható a csütörtöki nap folyamán - értesült a Vas Népe. Információink szerint többek között arról tájékoztathatják a lakosságot, hogy mégsem lesz fizetős az M86-os út Szombathely-Szeleste közötti szakasza.

Bár a hírt egyelőre senki nem kívánta sem megerősíteni, sem kommentálni, annyi bizonyos, a szerdai kormányülésen szóba került a fizetős utak kérdése. Mint ismeretes, a megyematricákat december 30-án vezették be, a vélemények pedig megoszlottak, hiszen volt, akinek jelentős anyagi könnyebbséget jelentett, ugyanakkor új útszakaszokat is bevontak a fizetős övezetbe. Ilyen volt az M86-os út Szombathely-Szeleste közötti szakasza. Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője többször hangsúlyozta, minden követ megmozgat, hogy az útszakasz kikerüljön a fizetős listából. Ha információink helyesek, sikerrel járt, ugyanis arról értesültünk, hogy amíg meg nem épül a Szombathely-Csorna közötti szakasz, (a beruházás egyébként több mint száz milliárd forint értékű) újra díjmentesen közlekedhetnek az autósok. A döntést információink szerint maga Orbán Viktor miniszterelnök hagyta jóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!