Hírek

2015.01.21. 18:45

Tájétellel nyert üdülést szakács olvasónk

Szombathely, Torony - Megyénkből került ki az egyik szerencsés receptíró, aki készülő, Tájételek című könyvünk szerzője lett, és wellness üdülést nyert.

Vas Népe

Hamarosan megjelenik a Pannon Lapok Társasága sikeres receptkönyvsorozatának újabb darabja, amely a Tájételek címet kapja. Ahogyan eddig is, a kötet olvasóink receptjeiből áll össze. A szerzők között szerepel a toronyi Csercsics Rita is, aki tegnap a Vas Népe szerkesztőségében járt. Az ő nevét húztuk ki ugyanis azon a sorsoláson, amelyen a Lentiben található Denis Hotel wellnessüdülését lehetett megnyerni. Olvasónk szerencsét hozó, ínycsiklandó receptje az árulkodó nevű tiszai borda, amelyet sertéskarajból, vesevelőből és gombából alkotott meg. Csercsics Rita egyébként hivatásos szakács és cukrász, finom fogásaival gyakran találkozhatnak a szombathelyi állami és önkormányzati intézményekben étkezők.



Csercsics Rita és Mehlhoffer Tamás szerkesztőségi vezető
Fotó: Timár Gergely

- Az erdélyi és a magyar ízek állnak hozzám a legközelebb mondja, pedig sűrű utazásai során sok nemzet ételeit megkóstolta már.

A Tájételek című könyvben is lesz alkalom kipróbálni a jellegzetes vasi, például őrségi fogásokat, de hangsúlyosan szerepel a veszprémi, zalai, Fejér megyei konyha is. Felhívásunkra 157 olvasó küldött 1300 receptet, ebből készült a válogatás, amelyből az egyéb hazai tájételek (például a Hajdúságból), és a határon túli magyar étkek sem maradhattak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!