Hírek

2015.01.08. 07:13

Vitték még a beépített bútort is

Szombathely - A Szombathelyi Járási Ügyészség öt személlyel szemben emelt vádat a 23 sértett sérelmére elkövetett lopás miatt. Vitték a lakásból még a fürdőszobai berendezéseket is.

Bajdó Bettina

A vádirat szerint az első- és harmadrendű vádlottak munkájuk során egy kft.-nél áruszállítást végeztek több kereskedelemmel foglalkozó cégnek, és miután helyismeretet szereztek, betörtek, illetve esetenként az általuk korábban lemásolt kulcs segítségével behatoltak a cégek által Bükön, Vasegerszegen, Csánigon, Vépen, Szombathelyen, Répcelakon, Földszigeten, Acsádon és Söptén üzemeltetett boltokba, valamint több Nemzeti Dohányboltba is. A vádlottak az üzletekből készpénzt, dohányárut, élelmiszert, tisztálkodási szereket loptak el.

Később a vádlottak családi házakból, épülőfélben lévő otthonokból, továbbá hétvégi házakból vittek magukkal Szombathelyen, Szelestén, Ölbőn, Kőszegszerdahelyen, Gyöngyösfaluban építési anyagokat, radiátorokat, villanyvezetékeket, szerszámokat, valamint leszerelték és ellopták a már beépített fürdőszobai berendezéseket is. A családi házakba, továbbá a hétvégi házakba általában zártöréssel, illetve az ablakot kifeszítve jutottak be.

A bűncselekmények elkövetése során további bűntársak is csatlakoztak hozzájuk, és segítették őket a lopások elkövetésében, az ellopott tárgyak elrejtésében, illetve értékesítésében. A vádlottak 2012 októberétől 2014. február 7-ig követték el a bűncselekményeiket, és 23 sértettnek több mint kilencmillió forint kárt okoztak.

A Szombathelyi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottat 16 lopással, jármű önkényes elvételével és egyedi azonosítójel meghamisításával, a másodrendű vádlottat 13 lopással, orgazdasággal és egyedi azonosítójel meghamisításával vádolja. A harmadik vádlottal szemben két lopás, valamint orgazdaság, a negyedikkel szemben bűnpártolás és orgazdaság, míg az ötödik vádlottal szemben öt lopás bűncselekménye miatt került sor vádemelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!