Hírek

2015.02.04. 20:24

Bognár Pétertől pénteken búcsúznak szerettei, kollégái, ismerősei a vasasszonyfai temetőben

Szombathely – Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője életének 45. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Bajdó Bettina

A tűzoltó három lányt hagyott árván. Kollégái arra kérnek mindenkit, hogy aki tud, segítsen. Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmester 1971-ben született, 1999. október 1-től teljesített szolgálatot a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Hivatásos pályáját beosztott tűzoltóként kezdte, majd később gépjárművezetőként látta el feladatát. Az újonnan érkezőknek mindig jó példát mutatott. A munkáját szakértelemmel és odaadóan végezte, magas szintű hivatástudat és szakmai felkészültség jellemezte. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya fájó tisztelettel búcsúzik tőle.

Bognár Péter a kollégái szerint igazi, jólelkű tűzoltó volt, aki mindenkinek próbált segíteni. Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó - parancsnokság

Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, hogy Bognár Péter igazi, jólelkű tűzoltó volt, mindenkinek próbált segíteni. Hozzátette: olyan gond nem adódhatott, amit ne tudott volna megoldani vagy ne ismert volna olyan embert, aki segíthetett. A tűzoltóparancsnok elmondta még, hogy Bognár Pétert életének utolsó perceiben is a segítés vezérelte, ugyanis súlyosan beteg édesapját ápolta. Az ő ágya mellett esett össze, és hunyt el tragikus hirtelenséggel január 28-án, életének 45. évében. Édesapja rá pár napra halt meg.

Bognár Péter három lányt hagyott árván, akiket mindig példás, szerető apaként nevelt – tudtuk meg Göncz Szabolcstól A Tűzoltókért Alapítvány gyűjtést szervez, arra kéri a jószándékú embereket, hogy aki tud, az segítsen a családon. Számlaszámukra, amelyet szerkesztőségünkben is elkérhetnek, pénzbeli, célzott támogatást várnak Bognár Péter nevére címezve. Az adományokat csak és kizárólag az ő családja megsegítésére fordíthatja az alapítvány. A Tűzoltókért Alapítvány a tragédia miatt 100 ezer forint gyorssegélyt nyújtott a családnak.

Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmestertől pénteken fél háromkor vesznek végső búcsút szerettei, barátai és kollégái a vasasszonyfai temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!