Hírek

2015.02.13. 09:59

Ha nem szerzed meg a pénzt, elvágom a torkod! - Előzetesben a jánosházi zsaroló

Jánosháza - A Sárvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2014. december 31-én a déli órákban Jánosházán az egyik ismerősétől 50 ezer forintot kért. Közölte vele, ha nem szerzi meg a pénzt, elvágja a torkát.

Bajdó Bettina

A sértett december 31-én azt mondta, hogy nem tud neki pénzt adni, erre a gyanúsított követelte tőle, hogy kérjen kölcsön valakitől. A követelés nyomatékosítására a gyanúsított kétszer arcon ütötte a sértettet. A megfélemlített sértett ezt követően megígérte a gyanúsítottnak, hogy kér valakitől pénzt. A gyanúsított azonban ezután is tovább fenyegette a sértettet, a gépkocsi kesztyűtartójából magához vett egy tőrt, amelyet a sértett hasához nyomott, s közölte vele, ha nem szerzi meg a pénzt, elvágja a torkát. Ezt követően a sértett kiszállt az autóból, hazament, és a fenyegetés hatására magához vett 100 euró készpénzt, és ezt a gyanúsított utasítása szerinti helyen átadta neki.

A gyanúsított 2015. január 21-én egy további sértettől is pénz vagy ingyenesen építőanyag átadását követelte. A sértett közölte a gyanúsítottal, hogy nem ad neki pénzt, erre a gyanúsított azzal fenyegette, hogy bezáratja a kereskedést, és az ismerőseivel megvereti. Ezt követően ököllel mellbe ütötte a sértettet. A férfi továbbra is elzárkózott a pénz átadásától, mire a gyanúsított még kétszer mellbe és egy alkalommal állon ütötte. A sértett az erőszak hatására sem volt hajlandó a gyanúsított követelését teljesíteni, majd – miután több vásárló is érkezett a kereskedéshez – a gyanúsított elhagyta a helyszínt.

A gyanúsított fenti cselekményei súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolásnak, zsarolás kísérletének számíthatnak, továbbá a gyanúsított megalapozottan gyanúsítható, azzal hogy 2015. január 23-án garázdaságot is elkövetett. A halmazati szabályokra figyelemmel a gyanúsított akár 12 évi szabadságvesztéssel is büntethető. A járási ügyészség az eljárás meghiúsítása, a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!