Hírek

2015.02.10. 18:52

Minden, amit tudni kell a hónap orvosáról és ápolójáról

A napokban olvasóink ismét megválasztották a hónap orvosát és ápolóját. Januárban dr. Kemmer Évára és Kurányi Krisztinára esett a választás.

Unger Tamás

Dr. Kemmer Éva gyerekkora óta tudatosan készült az orvosi pályára.

– Kiskoromban volt egy orvosi táskám, és állandóan a babáimat gyógyítottam. Később latin tagozatos gimnáziumba jelentkeztem. Pécsi vagyok, ott helyben végeztem el az összes iskolát, jelenleg pedig a celldömölki kórház I-es krónikus belgyógyászati osztályát vezetem.

Dr. Kemmer Éva Fotó: Unger Tamás

Az osztályvezető főorvos sok feledhetetlen élménnyel gazdagodott pályafutása alatt. – Sok betegnek segítettem és segítek jelenleg is. Soha nem ismertem lehetetlent, mindig igyekeztem a tőlem telhető legtöbbet nyújtani. Jelenleg olyan osztályon dolgozom, ahol nagyon sok a szociális probléma. Nem bántam meg, hogy orvos lettem, de azt soha nem gondoltam volna, hogy az egészségügy ilyen helyzetbe kerül, és ilyen nehéz körülmények között fogom a pályámat befejezni – mondta el dr. Kemmer Éva. – Nagyon meglepődtem az olvasók választásán. Soha nem szerettem reflektorfényben lenni, de köszönöm a bizalmat annak, aki rám szavazott. Talán még megadatik néhány év, hogy tovább dolgozhassak és segíthessek azoknak, akik rászorulnak – mondta el az osztályvezető főorvos.

Kurányi Krisztina huszonnyolc éve dolgozik szülésznőként.

– Kerek húsz évet dolgoztam a sárvári szülészeten, amit nagyon szerettem. Hálás szívvel gondolok az ott dolgozó kolléganőimre, főleg arra a szülésznőre, aki a szárnyai alá vett a jelentkezésemkor, és később is segített a szakma elsajátításában. Miután megszűnt Sárváron az aktív ellátás, akkor kerültem Celldömölkre. A szakmát teljesen véletlenül választottam: az egyik középiskolai osztálytársam szülésznőnek jelentkezett, ekkor döntöttem el, én is az leszek. Sok-sok felejthetetlen élményem van, hiszen minden szülés más, minden szülés élmény és tapasztalat. Szeretem a munkámat, úgy érzem, szülésznőnek születtem.

Kurányi Krisztina Fotó: Unger Tamás

A szülésznő elmondta, hogy még mindig vannak olyan helyzetek, amikor a szíve gyorsabban dobog vagy az örömtől vagy az izgalomtól.

– A lányaim születése után más szemmel néztem a vajúdó nőre, hiszen tudtam, mit érez, mit él át. Fájdalmukat nem tudtam csillapítani, de enyhíteni igen. Soha nem fogom megbánni, hogy ezt a szakmát választottam, hiszen ezt csak odaadással, szeretettel, és kitartással lehet csinálni. Köszönöm a sok-sok jelölést, még soha nem történt hasonló az életemben, ezért azt kívánom mindenkinek, aki szavazott rám, hogy legyen része hasonló élményben. Valójában ilyenkor veszi észre az ember, hogy szeretik. Celldömölkön azért jó dolgozni, mert ez egy kis közösség, családias a légkör. Minden kolléganőm szeretettel, kitartással dolgozik, sokszor erőn felül is – tette hozzá Kurányi Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!