Hírek

2015.03.08. 11:29

Az összefogás ereje - Vasegerszeg és Sé Orsós Dominikért

Sé, Vasegerszeg - Jótékonysági estet rendeztek Vasegerszegen a séi Orsós Dominik gyógyulásának segítéséért. Úgy tűnik, meglesz a pénz a műtétre.

Timár Gergely

Mindketten séiek vagyunk, de személyesen még nem találkoztunk. A Vasegerszeg felé vezető úton folyamatosan arra a mosolygó, nyílt tekintetű kisfiúra gondoltam, akit mostanában egyre többször láttam a plakátokon és az újságokban. Már alig vártam, hogy megismerhessem Orsós Dominikot.

Németh József vasegerszegi polgármester kezdeményezéséhez azonnal csatlakozott község polgármestere, Sörös István. A két falu együttműködésének eredményeként megszületett egy közös szervezésű, igazán színvonalas, egész napos jótékonysági rendezvény Dominik gyógyulásáért.

Szombat délutánra a vasegerszegi közösségi ház nagy terme zsúfolásig megtelt. Megérkezett Dominik is családjával. És csak mosolygott. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kisfiú. Hatalmas szeretet vette körül, nem csak a család, de a megjelent emberek részéről is.

 

A műsor a polgármesterek köszöntője után egy megható kisfilmmel kezdődött, amely születésétől kezdődően bemutatta Dominik életét. A képeken is látni lehetett mindazt a törődést és szeretetet, amit ez a kisfiú a családjától kapott. Az érzelmeket, amelyeket a film vetítése keltett, leírni nem lehet, azt érezni kellett.

A délután folyamán alkalmam nyílt beszélgetni a családdal, és végre ölembe foghattam a kisfiút. Babaillatának nem tudtam ellenállni, és egy puszit nyomtam a feje búbjára. Ő megfogta a kezem, megszorította, és rám mosolygott.

Dominik édesanyjától, Gyöngyikétől megtudtam, hogy a kisfiú 90 dekás és 38 centis volt, amikor a kórházban örökbe fogadta. Nem tudott önállóan enni, szondával táplálták. Gyöngyike türelmének és kitartásának eredményeként a kisfiú megtanult táplálkozni, és két hónap után, alig több mint kétkilósan, hazajöhettek a kórházból. Most az utazásra készülnek. Április 16-án műtik Dominikot Barcelonában, négy napig kell kint lenniük, és ha minden jól megy, jöhetnek haza.

A család nagyon hálás Németh József vasegerszegi polgármesternek, hogy így melléjük állt, és ezt a rendezvényt megszervezte. Szintén köszönetüket fejezték ki Sörös István séi polgármesternek azért, hogy bár csak nemrég költöztek a faluba, mindent megtett, hogy minél több támogatásban részesítse a családot, valamint dr. Perger Gyula plébánosnak, aki a Toronyi Plébániához tartozó négy községben (Bucsu, Dozmat, Torony, Sé) szervezett gyűjtést a műtétre. Gyöngyike szintén megköszönte a fellépő művészek és a segítő emberek támogatását is.

A képen Dominik az édesanyjával, Németh József vasegerszegi,  Sörös István séi polgármesterrel. Fotó: Kruczler Zsanett

Elmondtam, mennyire becsülöm a kitartását és a lelki erejét, hogy mindent megtesz kisfia gyógyulásáért.

– Csak nagyon nehéz feldolgozni – mondta.

– Mit? A betegséget? – kérdeztem.

- Nem, hanem hogy ennyi ember megmozdult az én gyermekemért. Ezt nehéz feldolgozni.

A rendezvény nagyon sikeres volt, köszönhetően a szervezőknek, a neves fellépőknek, és a segíteni akaró sok embernek és vállalkozásnak. Úgy tűnik, meg lesz a pénz a műtétre.

És ami már megvan: Dominik akaratereje és életszeretete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!