Hírek

2015.03.09. 18:56

Öveket becsatolni!

Megyei körkép – Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség hétfőn, hogy ellenőrizze a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak előírásszerű használatát.

Lisztmayer Zsófia

A fokozott ellenőrzést egy akciósorozat, a TISPOL – az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata – szervezésében hajtják végre. Hasonló ellenőrzés évente kétszer zajlik, ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain, így Vas megyében is. A rendőrség közleménye szerint a passzív biztonsági eszközök használata nélkül megnő a halálos sérülések esélye. Az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények – az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények – felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!