Hírek

2015.03.18. 19:58

Vita a Haladás-játékosok eladásáról

Szombathely - Czeglédy Csaba 11,4 milliós ügynöki jutalékot kapott Ugrai Roland és Predrag Bosnjak eladásáért tavaly decemberben.

Cseszkó Tamás

Czeglédy korábban azt nyilatkozta, a Haladás két focistáját nem ő adta el, játékjogukat nem ő értékesítette, hanem a Haladás Labdarúgó Kft. Dr. Czeglédy Csaba az Éljen!-MSZP-DK-Együtt baloldali pártok szombathelyi frakcióvezetője. A politikus emellett ügyvédi irodát is működtet, amely játékosügynöki tevékenységgel is foglalkozik. 2014-ben a Fidesz szólította fel, hogy adjon számot arról, hogy miként lehetséges az, hogy úgy foglalkozik labdarúgók képviseletével, játékjogával hogy közben önkormányzati képviselőként tagja a közgyűlésnek, amely többségi tulajdonosa a Haladás Labdarúgó Kft.-nek. 

Czeglédy Csaba akkor a polgármesternek küldött levelében jelezte, a játékosügynöki tevékenységet nem közvetlenül ő, hanem ügyvédi irodájának két munkatársa látja el.

– Én a tevékenység jogi feladatait végzem – írta Czeglédy, hozzátéve, hogy a tevékenység során a Szombathelyi Haladás Kft.-vel is kapcsolatba kerülnek, azonban a vonatkozó MLSZ-szabályozás szerint a Haladásnak nem látnak el játékosügynöki tevékenységet, mivel játékosokat képviselnek. Ugyanakkor lapértesülések szerint 2014-ben Ugrai Roland és Predrag Bosnjak is a Ferencvároshoz igazolt, mindkettőt Czeglédy Csaba képviselte.

A politikus-játékosügynök 2014. decemberében ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: – A szóban forgó focistákat, tehát Ugrait és Bosnjak-ot nem én adtam el, játékjogukat nem én értékesítettem, hanem a Haladás Labdarúgó Kft.

Most azonban a Vas Népe birtokába került egy számla, melyet a Dr. Czeglédy Ügyvédi Iroda állított ki, vevőként pedig a Fradi van feltüntetve. A bruttó 11,43 millió forintos számlán megjegyzésként olvasható: 2014. 06.05-i megállapodás, (Ugrai Roland, Bosnjak Predrag) ügynöki jutalék, míg alatta a jogi tanácsadás, ügyvédi munkadíj szerepel. 

Megkérdeztük dr. Czeglédy Csabát is, aki a következőket fűzte hozzá: – Egyrészt valótlan állításokra nem kívánok reagálni, másrészt ez a Fidesz megrendelt cikke, amit sajnálok. Az ügyvédi iroda sok lábon áll, a tevékenységünknek egy része a labdarúgókkal való ügynöki tevékenység, több labdarúgónak ügyvédje is vagyok. Soha nem mondtam, hogy a játékosügynöki tevékenységből az irodának nem származik bevétele, azonban butaság azt állítani, hogy én értékesítem a játékosokat. Az biztosan egy nagyon jó ügyvédi iroda, amellyel még Kubatov Gábor, a Fidesz egyik vezetője is együttműködik. Nemcsak a Ferencvárossal, hanem szinte az összes NBI-es klubbal kapcsolatban vagyunk. Egyet azért leszögeznék: az elmúlt kilenc évben az összes szombathelyi képviselőnél egymagam több pénzt adtam a saját vagyonomból a Haladásnak, és ez a jövőben is így marad. A városvezetés inkább foglalkozzon azzal, hogy a Haladás ne essen ki. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a Haladással kapcsolatos előterjesztéseket Puskás Tivadar terjesztette a közgyűlés elé, és minden esetben a Fidesz többsége szavazta meg. Az önkormányzat jogi bizottsága megállapította, hogy nem összeférhetetlen az ügyvédi irodám játékosügynöki tevékenysége a képviselőségemmel. Én magam kértem az összeférhetetlenség megvizsgálását, megszüntettem volna, ha a fideszes többség összeférhetetlenséget állapított volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!