Hírek

2015.04.10. 12:11

Egyórás dugó: ha jót akar, a hétvégén kerülje el Csornát!

Több olvasónk jelezte, hogy alaposan megbánta döntését, hogy Győr felé indult el autóval. Csorna után ugyanis hatalmas és folyamatos torlódás miatt állnak az autók átlagosan 60 percet.

Folyamatosan végzik ugyanis az útfelújítási munkákat a 85-ös főúton, és az építtető NIF Zrt. szerint „látványos szakaszához érkezett" az építkezés. Amennyiben ez a látványosság több kilométeres dugót jelent egy félpályás útlezárás miatt, akkor valóban igaz a megállapítás.

Csütörtök óta újabb kivitelezési munkálatok elvégzése miatt a 85-ös főút Enese átkelési szakaszát Csorna irányából lezárták várhatóan május végéig, Győr felé csak az M85 Enese elkerülőn tudnak haladni az autósok. A közlekedők Csorna irányából Enesét az M85-ről a 8417. jelzésű úton keresztül érhetik el, Eneséről Csornát legrövidebben az M85 Enese elkerülő úton közelíthetik meg (ld. térképünket).

Illusztráció: NIF Zrt.

Ezzel egy időben Kónyban az átalakított Új Élet utcára megtörténik a forgalom ráengedése. Kóny után a Diana vendéglő és a Bágyogszováti csomópont között a 85. sz főút új szakaszára is ráterelik a forgalmat, az új és a régi utak összeépítésénél félpályás sávlezárás van várhatóan április végéig. A táblák jelölik a változásokat.

Az M85 autóút Enese – Csorna közötti 7 kilométer hosszú szakasza új nyomvonalon, 2x2 sávban épül ki. A beruházás során 4 körforgalmú csomópontot, 2 aluljárót és 4 felüljárót építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!