Hírek

2015.04.11. 11:25

Mások után szedték a szemetet a parkerdei kerttulajdonosok

Szombathely – A Parkerdő szélén gyűjtötték a hulladékot a kertbarát egyesület tagjai szombaton délelőtt.

Unger Tamás

Idén második alkalommal szervezett szemétszedési akciót a Parkerdei Kertbarát Egyesület. Néhány tucat kertbarát gyűlt össze szombat reggel, hogy megtisztítsák a kiskert-birodalomhoz tartozó erdőszéli területeket. Molnár Lajos, az egyesület elnöke elmondta, hogy rengeteg építési törmeléket dobnak ki a Parkerdő szélén, valamint a kiskerteket határoló erdős területeken.

– Ezek biztosan nem a kiskertek tulajdonosaitól származnak. Sokan Szombathelyről is ide hozzák a szemetet, majd kidobják az autóból, esetleg beljebb sétálnak vele az erdőbe. Találtunk ma kidobott fotelt, kanapé darabot, és zsákokat tele szeméttel. Az összegyűjtött szemetet a büfénél kihelyezett konténerbe kell majd elhelyeznünk, majd onnan viszik tovább a Szova munkatársai. Összesen így körülbelül három köbméter szemetet gyűjthetünk össze – mondta el Molnár Lajos. A kertbarátok azonban csak félig örülhettek a munka végeztével: sok mindent ugyanis nem szállítanak el a Szova munkatársai, így egyebek között az építési törmeléket, a veszélyes hulladékot, a gumiabroncsot és az autóalkatrészeket is ott kellett hagyni, ahol találták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!