Hírek

2015.04.17. 14:51

A tartásdíj miatt rabolták el az újszülöttet a szombathelyi kórházból - Minden, amit a tárgyalásról tudni lehet

Szombathely – Elnapolták a csecsemőrablók perét a Szombathelyi Járásbíróságon. Elmeszakértői és orvosszakértői vizsgálatot rendeltek el. Kiderült, az újszülöttre a tartásdíj miatt volt szükség.

Bajdó Bettina

A Szombathelyi Járásbíróság - dr. Farkasné dr. Diós Mária tanácsa - csütörtökön tartott tárgyalást Cz-né. O. K és kettő társa ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben.

A vádirati tényállás lényege szerint az elsőrendű vádlott 2014 májusában és júniusában elhatározta, hogy egy újszülöttet elhoz egy kórház szülészeti osztályáról, ezért azt kezdte el terjeszteni magáról, hogy terhes. Az újszülöttre azért volt szüksége, mert eltervezte, hogy az Ausztriában dolgozó - jó jövedelmű - élettársának azt fogja mondani, hogy a gyerek tőle van, majd ezután szakít vele és komoly összegű tartásdíjat fog követelni tőle. A terve megvalósításához másod- és harmadrendű vádlottak segítségét kérte, ígérve nekik a tartásdíjból 100-200 ezer forintot. Az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy az újszülöttet sajátjaként fogja nevelni, a másodrendű vádlott az ehhez szükséges iratok megszerzését vállalta.

A vádlottak több Vas megyei kórházban tartottak terepszemlét, közben gyermekholmikat vásároltak. A harmadrendű vádlott szerepe az volt, hogy a másodrendű vádlott által készített hamis ápolói munkaszerződéssel menjen be a szülészeti osztályra és jól figyeljen meg mindent. 2014. július 9-én a két vádlott bejutott a szombathelyi kórházba, az elsőrendű vádlott az egyik szobából - amikor azt senki nem látta - magához vett egy egynapos csecsemőt, majd a lakásába vitte. A nyomozók a gyermeket még aznap megtalálták és visszavitték a kórházba.

A bíróság a tárgyalást bizonyítás kiegészítése végett elnapolta, illetve elrendelte a harmadrendű vádlott elmeszakértői vizsgálatát, valamint az orvosszakértő meghallgatását. Június 4-én, fél kilenctől további tanúkihallgatással, illetve szakértő meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!