Hírek

2015.04.20. 13:22

Vasi ügyek kerültek terítékre az Országgyűlés hétfői ülésén

A Vas megyei mentőállomás-fejlesztésekről, a körmendi és a celldömölki kórház megszüntetett osztályairól is szó volt az Országgyűlés hétfői ülésén.

Lisztmayer Zsófia

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának válaszából az következik, hogy nem lesz változás a megszüntetett kórházi osztályokkal kapcsolatban.

Bana Tibor, a Jobbik képviselője az MTI tájékoztatása szerint arról érdeklődött az országgyűlés hétfői ülésén, hogy visszaállítják-e a megszüntetett osztályokat a körmendi és a celldömölki kórházban, továbbá Vas megyei mentőállomás-fejlesztésekről is kérdezte a kormányt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára válaszában közölte: tavaly Celldömölkön, Körmenden és Szentgotthárdon is új mentőautó állt szolgálatba. Kórházügyben pedig szűkszavúan annyit mondott, hogy Körmenden nem rendelkeztek a feladatok biztonságos továbbviteléhez szükséges feltételekkel, az ágykihasználtság alacsony volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!