Hírek

2015.05.18. 14:56

A polgármester felesége megkergette a simasági ravatalozó tetejét elbontó tolvajokat

Simaság – Leszerelték a simasági ravatalozó tetejéről a rézlemezeket, de ellopni nem tudták, mert a polgármester és a felesége megzavarták őket. A lemezeket meggyűrték, megtörték, már nem lehet visszatenni őket, használhatatlanok.

Merklin Tímea

– Ránk jár a rúd mostanában – mondja a polgármester, Molnár László, felidézve, hogy márciusban tizenkét sírhelyről lelopták a vázákat és a gyertyatartókat. Meglettek a tettesek, az orgazda is: „annak a családnak már nagyon sok van a rovásán". A múlt héten pénteken egy öntöttvas padot loptak el a templom elől, most bevették a többit is, nehogy azoknak is lába keljen.

– Szombaton reggel egy temetőben sírt rendező ember telefonált nekem, hogy hiányzik egy vörösréz lemezdarab a ravatalozóról. Gondoltuk, hogy ez csak a minta volt, és vissza fognak jönni a tolvajok. Értesítettük a rendőrséget, a helyszínelők között még kutyás rendőr is volt – meséli a polgármester. – Kértem kölcsön vadkamerát a vadászmestertől, ami éjszaka is tökéletes felvételeket készít, akár 20-25 méterről is. Szombaton este tízkor a feleségemmel jöttünk ki a temetőbe, hogy felszereljük. Jöttünk be a kapun, és mit ad Isten, még itt voltak a tettesek. A feleségem meglátta az egyiket a tetőn, akkor mászott le, a rézlemezek már le voltak dobálva az épület mellé. A feleségem elindult hátra a sötétbe a tolvajok után, és kiabált: „Nem szégyellik magukat!"

Nem tudjuk, mi történt volna, ha a felháborodott és nagyon bátor asszony utoléri a tetteseket, akik megszentségtelenítették a ravatalozót. A tolvajok kiugrottak a temetőből a már letaposott kerítésen, és elmenekültek. A polgármester mutatja a keresztet, azt nem dobták le a ravatalozó tetejéről, talán „mert valami istenfélelem bennük is van".

Molnár László azonnal hívta vadásztársait, amint észlelték a tetteseket (mindig a vadászok ugranak segíteni, ha baj van, a településen polgárőrség nincs), és természetesen hívta a rendőrséget.

A polgármester meg tudta adni nekik annak a fehér furgonnak a rendszámát, ami a templom előtt állt már akkor is, amikor a feleségével a kései órán a temetőbe jött. Mivel gyanús volt a kocsi, megjegyezte. Ez segített: a sárvári rendőrök a rendszám alapján Gérce közelében fél óra múlva elkapták a tetteseket.

Kapcsolódó cikk:

Akiknek semmi sem szent: a ravatalozó tetejét bontották Vas megyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!