Hírek

2015.05.22. 18:20

Állítólag rengeteg eső esik majd térségünkben a hétvégén

Oly annyira, hogy elsőfokú citromsárga riasztást is kiadott az ország nyugati felére, köztük Vas megyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. Péntekre felhőszakadás miatt, szombatra pedig az eső miatt.

Farkas Eszter

Pénteken az esti órákban a Dunántúl térségét dél felől egy nagy kiterjedésű, zivatarokkal kísért csapadékrendszer éri el, amely éjszaka tovább helyeződik északi, északnyugati irányba - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Mint írják: éjszaka a Dunántúlon, valamint az ország középső részén záporok és zivatarok kialakulása várható, amelyekből képződő csapadékrendszerből szombat délelőttig nagy területen 20 mm-t meghaladó csapadék várható. A zivatarokhoz kapcsolódó felhőszakadásból lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hullhat, így szombat reggelig a Dunántúlon, illetve a középső országrészben néhol a 30-50 mm-t is meghaladhatja. Jelenleg Vas megyében elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a felhőszakadás miatt. Holnapra csupán az eső miatt rendeltek el figyelmeztetést megyénkre.

Eszerint, szombaton napközben az országban elszórtan kialakulhatnak zivatarok, Vas megyében 24 óra alatt 20 mm-t is meghaladó mennyiségű eső is eshet.

Elsősorban egyébként északkeleten lehetnek intenzívebb zivatarok, amelyekhez akár 70-90 km/h-s széllökés és jégeső is társulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!