Hírek

2015.05.09. 15:24

Domiéknak ismét elkelne a segítség - A Barcelonában megműtött séi kisfiú szülei kiadó házat vagy lakást keresnek

Sé - Jó híreket hallunk Gyöngyikétől, az áprilisban Barcelonában megműtött Orsós Dominik anyukájától: a kisfiú látványosan fejlődik. Csak egy baj van: június közepéig ki kell költözniük a séi házból, mert a tulajdonosok szeretnének visszaköltözni.

Nagy Ildikó

A születésekor fellépő oxigénhiány miatt sérült Orsós Dominikot áprilisban műtötte meg Igor Nazarov professzor Barcelonában. Édesanyja, Gyöngyike jó hírekkel kezdi: Domi olyan szépen fejlődik, hogy hétfőtől újra járhat óvodába.

- A beavatkozás előtt a jobb kezét egyáltalán nem használta Domi, most már azt is fel tudja emelni. Szebben tartja a fejét, ki tudja nyújtani a lábait, szebben eszik, nem nyálzik, tisztább a beszéde - sorolja a pozitív változásokat Gyöngyike. (Kár, hogy Gyöngyike olyan halkan mondja, hogy az OEP illetékesei, akik ilyen-olyan jogszabályokra hivatkozva elutasították a barcelonai műtét finanszírozását, nem hallják).  Hozzáteszi: a konduktor is úgy látja, sokat javult a kisfiúállapota. Persze mindannyian tudják, hogy az igazán látványos fejlődéshez még idő és sok-sok munka, gyógytorna kell.

A Barcelonában elvégzett beavatkozáshoz szükséges pénz előteremtésében lapunk olvasói, valamint séi és vasegerszegi emberek is sokat segítettek, amit Orsósék soha nem felejtenek el, most azonban újra elkelne a segítség. Nem pénzre van szükségük, hanem egy kiadó házra vagy lakásra. Orsóséknak van ugyan egy házuk Uraiújfaluban, de hogy Domi óvodába és fejlesztő foglalkozásokra járhasson, Szombathelyhez közelebb kellett költözniük. Akkor Sében találtak egy kiadó házat, ahol jól érzik magukat, ám a tulajdonosok szeretnének visszaköltözni az ingatlanba.

- Június 15-éig ki kell költöznünk,addig viszont találnunk kell egy kiadó házat vagy lakást. Legszívesebben Sében maradnánk, nagyon szeretünk itt élni, és a falubeliek is sokat segítettek. Torony is szóba jöhetne, hiszen a nagyobbik fiunk, Ferike ott jár iskolába. Az oladi lakótelepről is meg tudnánk oldani az iskolába járását, Domi szempontjából azonban nagyon fontosak a lakás adottságai. Egy lift nélküli ház harmadik-negyedik emeleti lakásából  nem tudnám megoldani a le- és felhordását - mondja Gyöngyike, aki férjével, Ferivel és a két fiúval együtt nagyon bízik abban, hogy valaki tud egy kiadó házról vagy lakásról, ami éppen megfelelne nekik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!