Hírek

2015.05.13. 11:41

Veszélyes áru a közúton - Közel húsz járművet ellenőriztek

Május 11-én és 12-én ismét a veszélyes áru közúti szállítását, illetve az arra vonatkozó előírások betartását ellenőrizte a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Május 11-én, hétfőn a 86-os főúton vizsgálták a veszélyes árut szállító járműveket a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei. Az ellenőrzött járművek közül egy esetben hiányosságot találtak a szakemberek, a szállított áru rögzítése nem felelt meg a jogszabályban meghatározottaknak. A feltárt szabálytalanság miatt helyszíni hatósági intézkedésre, bírság kiszabására került sor, melynek kifizetéséig a külföldi járművel szemben a visszatartás intézményét foganatosították a szakemberek.

Május 12-én, kedden a 86-os főút egy másik szakaszán tartott ellenőrzést a hatóság, mely során közel húsz járművet vontak vizsgálat alá. A kirendeltség szakemberei ellenőrizték a rögzítési szabályok betartását, a fuvarokmányok és vezetői jogosítványok meglétét, a tűzvédelmi szabályok betartását és a veszélyes áru jelölésére vonatkozó szabályok betartását.

A vizsgált járművek közül három fuvarozott veszélyes árut, melyek szabályosan, az előírásoknak megfelelően szállítottak, így hatósági intézkedésre, eljárás megindítására nem volt szükség.

Az ellenőrzések célja a lakosság és a közlekedés biztonságának fenntartása, melynek érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a jövőben is folyamatosan ellenőrizni fogja a veszélyes áru közúti és vasúti szállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!