Hírek

2015.05.06. 11:56

Megcsináltuk: itt vannak a 2015-ös történelmi érettségi megoldásai

Szombathely – A középfokú történelem érettségi nem bizonyult túl nehéznek: egy kis lexikális tudással és atlasz használattal megoldható feladatokat kaptak az érettségiző fiatalok. Következzenek a középszintű történelem érettségi nem hivatalos megoldásai történelem szakos diplomát szerzett munkatársunktól.

Lisztmayer Zsófia

A korábbi évekhez hasonló nehézségi szinttel kellett megküzdenie az érettségiző diákoknak. A rövid feladatok megoldása nem okozhatott nagy nehézséget a diákoknak, a történelmi atlasz használata jelentősen megkönnyítette a helyes válaszok megtalálását. A diákoknak válaszolniuk kellett egyebek között népességrobbanással kapcsolatos kérdésekre, Magyarország két világháború közötti gazdaságtörténetéhez, valamint a reformációhoz kapcsolódó kérdésekre is. Az esszélehetőségek között található I. világháborúval, Hunyadi Mátyással, valamint Magyarország II. világháborút követő történelmével kapcsolatos feladat is.

A megoldást a Vas Népe újságírója, a cikk szerzője írta a feladatlapokra: Lisztmayer Zsófia történelem szakon szerzett diplomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!