Hírek

2015.05.05. 11:05

Olvasóink segítettek! – Hat új kiságy érkezett a Markusovszky kórház koraszülött osztályára

Szombathely – 2013 végén jótékonysági akciónk felhívására 723 ezer forint készpénz gyűlt össze, amelyből a Zseboroszlán alapítvány kiságyakat vásárolt a kórházi osztálynak.

Lisztmayer Zsófia

A Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt 2011-ben négyen alapították két elvesztett gyermek emlékére.

– Próbálunk segíteni a szülőknek abban, hogy mire készüljenek, ha a babájukat valamilyen vizsgálatra egy idegen városba kell szállítani – hangsúlyozta Kovács Árpád, az egyik alapító tag. – A nővérek utazási költségét is mi finanszírozzuk, ha valamilyen vidéki konferenciára mennek. Az idén negyedik alkalommal rendezzük meg az alapítványi napunkat, amelyen mindig rengetegen vannak. Nem gondoltam volna, hogy ekkora igény van a koraszülött találkozóra, a korábbi helyszínt hamarosan talán már ki is nőjük.

Dr. Grassely Magdolna részlegvezető főorvos, valamint Kovács Árpád az új kiságyak egyike mellett, jobbra egy régi darabt. Fotó: Lisztmayer Zsófia

Kovács Árpád elmondta, hogy az alapítvány 700 ezer forintot vehetett át 2013 végén a Vas Népe szerkesztőségében.

– Ebből az összegből gyermekágyakat vásároltunk a koraszülöttek ellátásával foglalkozó Perinatális Intenzív Centrumnak (PIC), mivel az ágyak régiek és rossz állapotban voltak. Először Kínából próbáltuk megrendelni az ágyakat, de végül egy magyarországi beszállítótól sikerült a hat kiságyat beszerezni 1,1 millió forintból. Szeretnénk, ha látnák az adományozók, hogy – bár eltelt másfél év az adományozás óta – nem veszett el a felajánlott pénz. A 723 ezer forintot kiegészítve, hat új ágyat kapott az osztály, így a régiek közül már csak 4-5 darabot kell a jövőben használni. Miután megtudtuk, hogy mekkora összegből gazdálkodhatunk, felkerestük az osztályon dolgozókat, akik elmondták, mire lenne a legnagyobb szükség.

– Nagyon örülünk, hogy végre elérkezett az a pillanat, hogy átadhattuk az ágyakat – tette hozzá Kovács Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!