Hírek

2015.06.02. 17:30

A Semmelweis-napon újabb demonstrációra készülnek az egészségügyi dolgozók

Budapest - Júliusban ismét demonstrációra készülnek az egészségügyi dolgozók, adta hírül az origo.hu. Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség álláspontja szerint ugyanis az Országgyűlés elé terjesztett 2016-os költségvetési tervben az egészségügyre szánt források nem adnak reményt a biztonságos betegellátás körülményeinek megteremtésére.

Az akciószövetség június 23-án a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, a József nádor téren egy sátorban szegénykórházat állít fel. Berendezése tükrözni fogja a magyar egészségügy jelenlegi és a szükséges beavatkozás nélküli jövőbeli állapotát – írja az akciószövetség. A kórházsátorban egy hétig, július elsejéig, 24 órás „ügyeletet" tartanak majd.

Július 1-jén, a Semmelweis-napon – az egészségügy ünnepén – újabb demonstrációra készülnek, közölték, a demonstrációra a gazdasági és műszaki területen dolgozó kollégákat is várják, hét éve ők sem kaptak béremelést. Ez nemcsak egy bérharc, hanem a biztonságos betegellátásért folyó küzdelem – írták levelükben. Mindehhez már nemcsak az állami egészségügyben dolgozó nővérek és orvosok kongatják a vészharangot, de a magánorvosok is az egészségügyi politikától várnak válaszokat. Évente 20 százalékkal nő azoknak a betegnek a száma, akik az állami egészségügy helyett a magánorvosokat részesítik előnyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!