Hírek

2015.06.06. 06:34

Gyurcsány Ferenc a Balatonhoz, majd gyesre megy - Kámban járt a DK elnöke

Kám - Ott voltunk a kámi kultúrházban a Demokratikus Koalíció lakossági fórumán, amelyet Mecseki Csaba helyi polgármester és a párt elnöke, egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc tartott.

Vincze Bence

A majdnem másfél órás beszélgetés után a politikus válaszolt a mostanában vele kapcsolatosan felmerülő bulvárkérdésekre. Így megtudtuk azt is, hol és mivel tölti majd a nyarat a pártelnök.

-  Nagyon egyszerű, a parlamentnek július 10. környékén lesz vége, onnantól lesz szabadabb életünk, és akkor a politika egy kicsikét meg is áll. Ilyenkor nem jár az ember vidékre sem, mindenkit békén kell hagyni nyáron! Kötcsén van egy vidéki házunk, nem messze a Balaton déli partjától, Balatonszemestől, oda fogunk leköltözni a családdal. Szóval nem lesz külföld, sem más hely, ott tökéletesen elleszünk néhány hetet. 

- Mint tudjuk, szeptembertől ön megy gyesre a neje hejett. Mi vezette erre a döntésre, és hogyan készül rá?

- Én úgy gondolom, hogy gyereket nevelni nem csak az asszonyok, hanem a nők és a férfiak közös kötelessége. Nagy csodával nézem az országokat, például Norvégiát, ahol olyan a szabályozás, hogy egyenlő időszakra mehet el a férfi és a nő, és nem lehet cserélni egymással. Nálunk ezt nem szeretnénk még, a férjek nem értenek annyira hozzá, és nem lennének túlságosan boldogok ettől, én meg ezt szívesen teszem. Viszont azért úgy kell ezt elképzelni, hogy az én munkám nagyobbik része mégis csak megbeszélésekből, tárgyalásokból, telefonálásból áll és számítógépen dolgozunk. Nyilván a megbeszélések nálunk lesznek, ami elkerülhetetlen, mert feljönnek majd hozzám. Nem fogok teljesen eltűnni, de én maradok otthon, heteken keresztül, egy hónapig és néha azért a Parlamentbe is bemegyek, ha ülés lesz akkor arra a napra majd cserélek a Klárával. Nem csinálok ebből akkora ügyet, hiszen mostanában is lesznek olyan napok, amikor a Klárának dolgozni kell, és akkor otthon fogok maradni a gyerekkel.

Mecseki Csaba polgármester és Gyurcsány Ferenc DK elnök


- Legidősebb fia műtös asszisztensként dolgozik, önnek mi a véleménye erről a döntéséről?

- Szép és kitűnő szakma. Péter maga döntött így, én azt gondolom, hogy bátor dolog volt ez a részéről és most már sokadik éve csinálja, és élvezi, szereti, senki nem kényszerítette őt erre. Nagyon kényes volt arra, hogy ő maga dönthessen a sorsáról, nem kért segítséget ahhoz, hogy oda felvegyék, ő ment el felvételizni. Viszont van egy nagy probléma, hogy műtős segédként nagyon nehéz megélni, ezért természetesen mi is hozzájárulunk a költségei fedezéséhez: a lakást és a rezsit mi álljuk. Hozzáteszem: csak annyit, amennyi a vele való megbeszélés alapján az életéhez kell, de ez azért nem dőzsölés, nem luxus, ez egy beosztással működő, viszonylag szerény életmód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!