Hírek

2015.06.17. 13:24

Új fenntartó a szakképző intézményeknél - Ülésezett a szombathelyi oktatási és szociális bizottság

Szombathely – A városi közgyűlés oktatási és szociális bizottsága szerdai ülésén a köznevelési intézmények átszervezése került a középpontba. Különösen az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola átalakítása kapcsán merültek fel kérdések.

A szakképzési törvény szerint 2015. július elsejétől a szakképző iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerülnek át. Ez Szombathelyen a Hefele, a Horváth Boldizsár, a Gépipari, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolákat érinti. A Művészeti Szakközépiskola továbbra is a Klebelsberg Központhoz tartozik majd, míg az Aranyhíd Nevelési Központ átszervezése egy év múlva  lesz esedékes. A bizottsági ülésen az oladi iskola ügye került középpontba, mivel itt nem egyszerű átszervezésről van szó, hanem ez intézmények szétválasztásával jár. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol lesz majd a szakképzési centrum helyszíne. Az előzetes információk szerint azonban oladi intézmény középső részében helyeznék el a központ menedzsmentjét. Az oktatási és szociális bizottság ugyanakkor azt javasolja, hogy ez a rész továbbra is művelődési célokat szolgáljon, és kerüljön az Agora kezelésébe. Ez az intézmény bocsátaná az iskolák rendelkezésére a tornatermet, az uszodát és a klubhelyiségeket is.

Az oktatási és szociális bizottság foglalkozott a Szépkorúak parkjával is. Úgy foglalt állást, hogy ezt Gyöngyös-patak keleti partján, a Szent Márton utca és a Kisfaludy utca közötti zöldterületen alakítsák ki. A testület a gyermeklétszámokat figyelembe véve egyetértett azzal, hogy az ősztől százhárom óvodai csoport induljon a városban, ami átlagosan huszonhármas csoportlétszámot jelent. A bizottság elbírált több támogatási kérelmet. Ezek között 500 ezer forinttal támogatta az autizmussal élő, sajátos nevelési igényű  általános iskolai oktatását segítő speciális eszközök beszerzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!