Hírek

2015.07.20. 09:21

Szerencsére nem történt baleset - Újra működik a fénysorompó a kámoni vasúti átjáróban

Elvágtak egy kábelt, ezért hétvégén nem működött a fénysorompó a kámoni vasúti átjáróban. Elmondjuk, mit kell tennie, ha a jövőben ilyet tapasztal!

Budai Dávid

Egy olvasónk jelezte, hogy nem működik a fénysorompó Szombathelyen a Stromfeld lakótelep mögötti vasúti átjáróban és a vonatok dudálással jelzik az érkezésüket. Rázó Lászlótól, a GYSEV Zrt. sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a Szombathely-Kőszeg szakaszon több vasúti átjárót fénysorompóval szerelnek fel a szakemberek a GYSEV Zrt. megbízásából. A munkálatok során, a hétvégén egy kábelt átvágott a kivitelező cég munkagépe, ez okozta a kámoni vasúti átjáróban az üzemzavart. Az ilyen esetekben életbe lépő szabályok szerint az átjárót lassú sebességgel és kürtjelzést használva közelítették meg a vonatok. A hibát hétfőn 10.15-re hárították el a szakemberek.

Utánanéztünk annak is, hogy mi a helyes eljárás abban az esetben, ha olyan fénysorompót közelítünk meg, amelyik nem működik. Ilyenkor, csak akkor szabad a sínekre hajtani, ha az autó vezetője meggyőződött arról, hogy nem jön vonat. Szükség esetén a gépjárművel meg is kell állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!