Hírek

2015.08.20. 17:55

A déli városrész lakossága büszke névadó szentjére

A közösségi összefogás fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében Tóth Kálmán, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi városrész képviselője.

Kovács Ágnes

Az eseményen megkoszorúzták Szent István és Gizella szobrát, megszegték az új kenyeret, az ünneplők meghallgatták a Polgári Kör zenés irodalmi műsorát.

Nemzetiszínű szalaggal átkötött kenyeret és egy kosárnyi búzát helyeztek az asztalra a kislányok, akik nagy fegyelemmel szerepeltek az ünnepi műsorban. A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Irodalmat Kedvelők Klubja és Nótaköre Szent István érdemeit méltató versekkel és dalokkal készült az államalapítás ünnepére. A körzet önkormányzati képviselője beszédében hangsúlyozta: az itt élők büszkék a városrész névadójára. A közösségi összefogás érdeme, hogy nemrég új utat adhattak át, megszépül a harangláb, és heteken belül felavathatják a korszerű játszóteret is. A rendezvényen felszólalt Marosits József szobrászművész, a fából faragott szoborpár alkotója. A meghívottak az ünnepség végén az alkotás lábánál koszorúkat helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!