Hírek

2015.08.06. 09:07

Pedálos Moszkviccsal lettek a világ legjobbjai a szombathelyi lányok

Vonyarcvashegy - A lányok között a szombathelyiek arattak az idei pedálos Moszkvics világbajnokságon.

Némethy Mária

A nyár egyik izgalmas és különleges eseménye a Balatonnál a világon egyedülálló pedálos Moszkvics világbajnokság. A hetvenes évek kedvelt játékával lányoknak és fiúknak külön futamot rendeznek évről évre a vonyarcvashegyi strand sportpályáján, ahol nagyszülők és szülők drukkolják végig a gyerekek pedálozását. A magyarokon kívül az idén öt másik országból majdnem hatvan résztvevővel rendezték meg a versenyt, a külföldiek többsége osztrák és svájci volt.

A lányok futamát Némethy Száva nyerte, húga, Letta a harmadik lett, a második helyen Csobán Kata végzett. Fotó:Némethy Balázs

A lányok között a szombathelyiek arattak a vb-n. Némethy Száva megvédte tavalyi első helyét, húga, Letta élete első versenyén rögtön a harmadik helyet szerezte meg.  A település és a vállalkozók jóvoltából minden induló ajándékot kapott.

A verseny ötletgazdája a gyenesdiási Tóth Attila, akinek közel 150 darabos gyűjteménye van a hajdan kedvelt pedálos Moszkvicsból. Ezek közül most is többet a versenyzők rendelkezésére bocsátott, de voltak, akik saját járművel érkeztek a vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!