Hírek

2015.09.08. 13:04

Eladó a Centrál – felújítják Körmend ikonikus épületét

Körmend –Körmend önkormányzata az egyik tulajdonos a Centrál néven ismert ingatlanban: most a város eladja a részét . Évtizedes probléma oldódhat meg és megszépülhet a belváros központi épülete. Hogy szálloda vagy lakások lesznek-e, esetleg valami más, az még nem derült ki.

Bakos Ágnes

-  Évek óta húzódó ügy, egy a tanácsi rendszerből megörökölt helyzet végére kerülhet pont – mondta el Bebes István, Körmend polgármestere. Az évek során számtalan tárgyalást, egyeztetést folytatott az önkormányzat az ingatlan sorsát illetően.

Az épület, amely meglehetősen lepusztult állapotú, a Körmend és Vidéke ÁFÉSZ, valamint Körmend város önkormányzata osztatlan közös tulajdona. Kicsit nagyobb rész az ÁFÉSZ-é: 830/1436 tulajdoni arányban, míg az önkormányzaté az ingatlan 606/1436 tulajdoni hányada, amit a rendszerváltozással örökölt meg a város.

Azóta próbál egyezkedni és megoldást találni a kialakult helyzetre az önkormányzat. Eddig sikertelen volt minden próbálkozás, pályázati lehetőségek sem voltak. Most viszont érdeklődés mutatkozott a városi tulajdonrészre, feloldva ezzel az évek óta fennálló patthelyzetet.

– Az önkormányzat pályázatot írt ki, amelyre helyi vállalkozók kaptak ajánlattételi felhívást, felújítási kötelezettséggel – hangsúlyozta Bebes István. Az önkormányzat elvárja, hogy a nyertes pályázó korszerűsítse az ingatlant és a piaci igényeknek megfelelően hasznosítsa.

A polgármester szerint a szűkre szabott mozgástér mellett valamit lépni kell, hiszen a város központjában tapasztalható állapotok a város vezetése szerint is tarthatatlanok.

Ismét lakások lesznek a Centrálban? Vagy szállodát alakítanak ki Körmend belvárosában? Kiderül hamarosan. A pályázat eredményéről, arról, hogy mely vállalkozó vagy cég vásárolja és újítja meg a Centrált, a képviselő-testületi döntés után tájékoztat az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!