Hírek

2015.09.08. 13:31

Ismét elindul a zenevonat – milyen lesz a Magyar Dal Napja Bükön?

Az idén Bük a magyar dal fővárosa. Egy sajátos összefogásnak köszönhetően azonban a zsirai Fogyatékosok Otthona és Szombathely is csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

Helyi fényképészek koncertfotóiból nyílt kiállítás a 30Y Kult-Tour Buszon. Akár ezzel a járattal is eljuthatnak majd a Magyar Dal Napján, szeptember 13-án a zenebarátok Szombathelyről a programsorozat idei fővárosába, Bükre. A fennállásának 750. évfordulóját ünneplő város számára büszkeség, hogy elnyerte ezt a címet – mondta Németh Sándor polgármester. Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont vezetője hozzátette: a céljuk egyrészt az, hogy bemutassák a pezsgő zenei kulturális életet, másrészt helyet adjanak az élő magyar muzsikának. Az ünnepélyes megnyitó után gyerekkoncertekkel indul a program: a Zabszalma, a Tarisznyások és a Kakaó Zenekar szórakoztatja majd a kicsiket. Délután két helyszínen zajlanak az események. Színpadra lép az Expressz Együttes, a Zaporozsec, a Bin Jip, a Pál Utcai Fiúk, Somló Tamás és Karácsony János, Solti János, valamint Heincz Gábor Biga, majd jön Kowalsky meg a Vega, és végül a 30Y.

Szombathelyen már hagyománnyá vált a magyar dal megünneplése, immáron ötödik alkalommal ad otthont a város a rendezvénynek. „A nagyszínpadon fellép majd az Üveges meg a Többiek, a Tohu-Bohu, a Vida Rock Band, a Soulution és a Ladánybene 27. A koncertek közötti szünetekben a kisszínpadról helyi utcazenészek produkciói szórakoztatják majd a közönséget" - sorolta Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

Puskás Tivadar polgármester emlékeztetett: 2012-ben Szombathely volt a magyar dal fővárosa. Hozzátette:Presser Gábor kezdeményezését azért is fontosnak tartják, mert ezen a napon a magyar könnyűzene értékeire irányulhat a figyelem.

A 30y-os járat vasárnap délután fél egykor és 16.00-kor indul az Ady térről Bükre, majd éjjel fél 12-kor vissza. Az egész hétvége a zene jegyében telik majd Vas megyében: szombaton rendezik a X. Isis Big Band Fesztivált. Hét együttes, köztük egy szlovák és egy osztrák zenekar lép fel a Fő téren, továbbá tánctanítás is része lesz a programnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!