Hírek

2015.09.10. 15:59

Miért nem szólt senki? Értetlenül állnak a Nap utca lakói a befogadó állomásnál

Körmend – Néhány méterre, szó szerint karnyújtásnyira vannak a sátrak a Nap utcától. Félnek a lakók, nem tudják, mire számítsanak. Egyes hírek szerint négy hónapig működik a befogadó állomás.

Bakos Ágnes

– Mi lesz itt? Mi lesz, ha kitörnek a táborból? Hiszen erre a legrövidebb az út – sorolták kétségbeesetten kérdéseiket a Nap utca lakói Körmenden. A házak udvaráról jól látszanak a sátrak, amiket a menekülteknek húztak fel a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén.

– Már az éjszaka hallottuk, hogy valami készül. Ugatott a kutya reggelig, csak azt láttuk, hogy óriási lámpákkal világítanak és valami készül – mesélte Hajba Zoltán és családja. Csütörtökön napközben már kérdezősködtek is. A kerítés mellől kiabáltak át a sátrakat építőknek, de nem kaptak választ, senki nem mondott nekik semmit.

Azt mondták, láttak orvosokat, ápolókat, külön egészségügyi sátrat rendeztek be. Csütörtök délután ideiglenes vízvezeték- és szennyvízrendszer épült és ötösével vitték a mobilvécéket.

– Miért nem szólt senki? Legalább mondták volna meg, mi készül, hogy elpakoljunk az udvarról – mondta az utca egy másik lakója. Félnek, elsősorban azért, mert nem tudják, mire számítsanak.

– Nem tudjuk elzárni a kutyust! És mi lesz, ha összetörik a kisbiciklit? - panaszolta egy kislány az utcában. Az ő udvarukat is csak egy sövény választja el az iskola területétől.

Bebes István, Körmend polgármestere sajtóközleményében emlékeztetett: „Az intézmény területe a Belügyminisztérium tulajdonát képezi, így a város vezetésének nincs módja arra, hogy megakadályozza a tábor felállítását."

Türelmet és megértést kér a körmendiektől a polgármester. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint „a nyílt befogadó intézmény csak addig fog működni, amíg a helyzet azt szükségessé teszi".

A körmendi szóbeszéd szerint négy hónapig biztosan telt ház lesz az egyes hírek szerint 600, más információk szerint 700 férőhelyes táborban.

Kapcsolódó cikk:

Most már biztos: ideiglenes és nyitott befogadó állomás épül – a körmendiek semmit sem tudtak róla (frissítve - Bebes István nyilatkozata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!