Hírek

2015.09.13. 08:03

Négyszáz migráns indult Körmendről vasárnap délelőtt - Két újabb befogadóállomás lehet Vas megyében?

Körmend - Mintegy négyszáz fős menekültcsoport érkezett Körmendre, majd indult is tovább vasárnap délelőtt Ausztria felé gyalog. A Vas Népe információi szerint Szentgotthárdra még nem vittek migránsokat, viszont két újabb regisztrációs pont lehet Vas megyében.

Bakos Ágnes

Nyolc-tízfős csoportokban vonultak reggel illegálisan hazánkba érkezett menekültek Körmendről Ausztriába. Aztán egy négyszázfős csoportot hoztak buszokkal, ahogy az eddig érkezett migránsok, ők is azonnal továbbindultak Ausztria felé.

Szentgotthárdon egy napja kezdték építeni a regisztrációs pontként működő sátortábort, úgy tudni, oda még nem vittek migránsokat.

Közben újabb, Vas megyében készülő befogadóállomásokról, sátortáborokról kaptunk információt. Nem hivatalos hírek szerint Pinkamindszent és Szentpéterfa lehet a két újabb vasi helyszíne egy-egy tábornak.

17:25 Tüntettek Szentgotthárdon – Nem akar migránsokat a városban a Jobbik

Felállították a második sátortábort illegális migránsoknak, regisztrációs célból Vas megyében. Ahogy korábban a körmendi tábornál, a szentgotthárdinál is tüntetett a Jobbik.

17:40 Vizet és almát kaptak a migránsok az utcán – A polgármester köszöni a körmendiek hozzáállását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!