Hírek

2015.09.22. 15:12

Nem kell az autók között szlalomozni - Kerékpárút épülhet Szombathely és Vép között

Kerékpárút épülhet Vép és Szombathely között. Sokan járnak biciklivel a megyeszékhelyre dolgozni, jelenleg ez igen balesetveszélyes.

Cseszkó Tamás

- A legfontosabb prioritások között szerepel a Vép és Szombathely közötti kerékpárút megépítése - mondta dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Önkormányzat alelnöke. Mint ismeretes, a vépiek néhány nappal ezelőtt biciklis felvonulást tartottak, a céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet az út szükségességére.

- Sokan járnak Vépről Szombathelyre kerékpárral dolgozni, jelenleg az autóúton közlekednek, amely igencsak balesetveszélyes, ezért régóta álmuk a vépieknek, hogy megépüljön a Vépet Szombathellyel összekötő szakasz – mondta el Derdákné Rózsa Hajnalka vépi önkormányzati képviselő, aki hangsúlyozta, mint a város képviselője mindent meg fog tenni azért, hogy a fejlesztés megvalósuljon. Dr. Kondora Bálint bejelentette, Simon Zoltánnal, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével közösen dolgoztak ki egy szakmai koncepciót, amely a megye kerékpárút-hálózatának fejlesztésével foglalkozik.

Fotó: Ohr Tibor

- Ez az anyag hónapokkal ezelőtt a közgyűlés elé került, a koncepciót el is fogadtuk - mondta az alelnök, hozzátéve, hogy a Vas megyei kerékpáros infrastruktúra átfogó fejlesztése című előterjesztésében az elsők között szerepel a Szombathely-Vép közötti kerékpárút megépítése. - Mindez azért is fontos, mert a Területi Operatív Programba beérkezett pályázatok elbíráslásakor azok a projektek számíthatnak majd elsősorban támogatásra, amelyek a megyei koncepcióval is összhangban vannak, ezért Vép jó helyzetben van - tudtuk meg Kondora Bálinttól.

- Mindenképpen az a cél, hogy a kerékpárút ne érjen véget Vépen, hanem Sárvár irányába Porpác és Bögöt felé folytatódjon, így létrejönne egy kiváló hálózat Szombathely-Vép-Sárvár-Celldömölk vonalában. A másik irányban, a séi vonalon pedig elérné a Vasfüggöny-kerékpárutat és az államhatárt is, rákapcsolódva az osztrák hálózatra. A hivatásforgalmi funkció mellett így a Vép-Szombathely közötti kerékpárút egy több mint 60 kilométeres turisztikai gerincvonal része is lehet majd – húzta alá az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!